8. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Ata Yayınları Sayfa 31
“8. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Sayfa 31 Ata Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
8. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Ata Yayınları Sayfa 31
Atmosferdeki su buharı, sıcaklık farkına bağlı olarak hâl değiştirir ve yeryüzüne yağış olarak iner. Yağış oluşabilmesi için yer ve yağışın oluştuğu seviye arasında belirli bir sıcaklık farkının olması ve yeterli nemin bulunması gerekir. Kar, yağmur, dolu, sis, çiy ve kırağı hava olaylarıdır. Su buharının gökyüzü veya yeryüzüne yakın yerlerde yoğunlaşması bu hava olaylarının oluşmasında etkilidir. Görsel 1.19’da gökyüzüne ve yeryüzüne yakın yerlerde su buharlarının yoğuşması ile oluşan hava olayları verilmiştir. Görseli inceleyelim.
Gökyüzüne yakın yerlerde oluşan hava olayları
Atmosferdeki su buharının yoğunlaşıp su damlacıkları şeklinde yeryüzüne inmesine yağmur denir.
Atmosferdeki su buharından 0 °C’tan daha düşük bir sıcaklıkta buz kristalleri oluşur ve buz kristalleri kar şeklinde yeryüzüne düşer.
Dolu, havadaki su buharının yoğuşması sonucunda oluşan su damlacıklarının soğuk havanın etkisiyle aniden donarak buz parçaları şeklinde yeryüzüne inmesidir.
Çiy, yeryüzüne yakın yerlerdeki su buharının daha soğuk nesneler üzerinde yoğunlaşması sonucu oluşan su damlacıklarıdır.
Kırağı, yeryüzüne yakın yerlerdeki su buharının kırağılaşarak buz kristallerine dönüşüp yeryüzünde çok soğuk yüzeylerde birikmesiyle oluşur.
Havadaki su buharının yeryüzüne yakın yerlerde yoğunlaşmasıyla çok küçük su damlacıkları veya buz kristalleri oluşur. Bu su damlacıklarının ve buz kristallerinin havada asılı kalmasıyla sis oluşur.
- Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktadır.
8. Sınıf Ata Yayınları Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 31 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.