Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
5. Sınıf Kur’an-ı Kerim Ata Yayıncılık

5. Sınıf Kur’an-ı Kerim Ders Kitabı Cevapları Ata Yayıncılık Sayfa 38

“5. Sınıf Kur’an-ı Kerim Ders Kitabı Cevapları Sayfa 38 Ata Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

5. Sınıf Kur’an-ı Kerim Ders Kitabı Cevapları Ata Yayınları Sayfa 38

Tevbe suresinin 112. ayetinde hamdetmek, müminlerin özelliklerinden biri olarak sayılır. Çünkü yaptığımız her ibadet ve davranışta hamdetmenin bir yeri vardır. Örneğin namaz, başlı başına hamdetmektir. Kıldığımız beş vakit namazın her rekâtında Fatiha suresini okuruz. Böylece günde en az kırk kez, Allah’a (c.c.) hamdetmiş oluruz. Ayrıca namazda okuduğumuz diğer dualarda da Allah’a (c.c.) hamdederiz. Duaya başlarken önce Allah’a (c.c.) hamdederiz, bize verdiği nimetler için Allah’a (c.c.) şükreder sonra da dileklerimizi Allahü Teâlâ’ya (c.c.) iletiriz. Bir şey yiyip içtikten sonra bu nimeti, Allah’ın (c.c.) verdiğini hatırlar ve elhamdülillâh diyerek O’na hamdederiz. Sağlığımıza kavuştuğumuz ya da birisi bize hâl hatır sorduğunda elhamdülillâh deriz. Böylece sahip olduğumuz nimetlerin Allah’ın (c.c.) bir ikramı olduğunu ifade etmiş oluruz. Allah’a (c.c.) hamdetmenin ne güzel bir davranış olduğunu Sevgili Peygamberimiz (s.a.v.) şöyle müjdeler: “Allah, kulunun bir şey yiyip içtikten sonra hamdetmesinden hoşnut olur.”(1) 2 Allah’ın (c.c.) Elçisi bir başka hadisinde hamdetmenin önemini şöyle açıklamaktadır: “Allah’ın verdiği nimet karşısında bir kulun ‘elhamdülillâh’ diyerek hamdetmesi o nimetten daha kıymetlidir.”®
Allah’a (c.c.) hamdetmek kulluk görevimizdir. Rabb’imizin bize verdiği bedenimizi, gücümüzü ve enerjimizi iyi ve güzel işlerde kullanmalı; kötü davranışlardan uzak durarak Allah’a (c.c.) hamdettiğimizi bedensel olarak da göstermeliyiz.

Bilgi Kutusu

Peygamber Efendimiz (s.a.v.) hoşuna giden iyi ve güzel bir şeyle karşılaştığı zaman “Allah’a hamd olsun. Bütün iyi şeyler O’nun sayesinde tamam olur.” diyerek Allah’a (c.c.) hamdederdi. Hoşuna gitmeyen bir şey gördüğü zaman da “Her hâl ve şartta Allah’a hamd olsun.” derdi.

Yazalım

Elhamdülillâh” ifadesi hangi durumlarda söylenir? Arkadaşlarınızla belirleyerek aşağıdaki boşluklara yazınız.

• Karnımızı doyurduktan sonra

  • Cevap:

• Karnımızı doyurduktan sonra

• Bir sınavı başarıyla tamamladıktan sonra

• Bir hastalığı atlatıp iyileştiğimizde

• Hayatımızda olumlu bir gelişme yaşandığında

• Bir zorluğun üstesinden geldiğimizde

5. Sınıf Ata Yayıncılık Kur’an-ı Kerim Ders Kitabı Sayfa 38 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2025 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!