Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
3. Sınıf Hayat Bilgisi Tuna Yayınları

3. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı Cevapları Tuna Yayınları Sayfa 185

“3. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı Cevapları Sayfa 185 Tuna Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

3. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı Cevapları Tuna Yayınları Sayfa 185

TEMA tarımsal alanları, toprak ve su kaynaklarını, ormanları, çayır ve meraları, denizleri, gölleri ve akarsuları korumak amacıyla kurulmuştur.

DOÇEV doğal dengenin ve çevrenin korunması, iyileştirilmesi, toplumda çevre bilincinin yükseltilmesi amacıyla kurulmuştur. Ağaçlandırma, çevre eğitimi gibi alanlarda etkinlikler yapmaktadır. Çeşitli projeler geliştirmektedir. Oluşturulan hatıra ormanları, parklar ve koruluklar bu çalışmalardandır.

Öğretmenimiz bu bilgileri verdikten sonra parkımızın daha yaşanabilir hâle getirilmesi için ne yapabileceğimizi konuştuk. Belediyemizin Alo 153 Çağrı Merkezini arayarak belediyemizden yardım istedik. Görevliler gelerek parkımıza ve deremize atılan çöpleri temizlediler. Ağaçların daha fazla zarar görmemesi için kırılan dallarını sardılar. Sonra TEMA Vakfından ağaç fidanları istedik. Aldığımız ağaç fidanlarını parkımızın uygun yerlerine diktik.

Evlerimizin bahçelerine de fidan dikmeye karar verdik. Diktiğimiz fidanların havayı temizleyeceğini düşünerek mutlu olduk. Doğa ve çevreyi korumak için doğal kaynakları temiz kullanmayanları uyarmaya karar verdik.

  • Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktadır. 

3. Sınıf Tuna Matbaacılık Yayınları Hayat Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 185 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2025 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!