Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
4. Sınıf Fen Bilimleri Sözcü Yayıncılık

4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Sözcü Yayıncılık Sayfa 35

“4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Sayfa 35 Sözcü Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Sözcü Yayınları Sayfa 35

Sağlıklı bir şekilde yaşamak için tüm besinlerden yeteri kadar tüketmeliyiz. Besinler, içeriklerine göre protein, yağ, karbonhidrat, vitamin, su ve mineral olarak sınıflandırılabilir. Tükettiğimiz et. süt, yumurta, peynir gibi besinler bol miktarda protein içerir. Proteinler, büyümemizde ve yaralarımızın iyileşmesinde görevlidir. Bu nedenle bu besinlere beslenmemizde sıklıkla yer vermeliyiz. Ekmek, pilav, makarna gibi besinleri tüketerek ihtiyacımız olan karbonhidratı alabiliriz. Karbonhidratlar enerji kaynağımızdır. Yağlar, karbonhidratlara ek olarak gerektiğinde vücudumuza enerji sağlar. Zeytin, ceviz için yeterli ve dengeli beslenmeliyiz. dem, fındık gibi yiyecekler bol miktarda yağ içerir. Dengeli beslenmek için bu besinlerden de tüketmeliyiz. Yediğimiz sebze ve meyveler ise vitamin ihtiyacımızı karşılar. Vitaminler ise vücudumuzun düzenli çalışmasını sağlar. Ayrıca vitaminler bağışıklık sistemimiz için çok önemlidir. Bu nedenle hasta olmamak için mutlaka yeteri miktarda sebze ve meyve tüketmeliyiz.

Proteinler, karbonhidratlar, yağlar ve vitaminler beslenmeniz için gereklidir ancak yeterli değildir. Vücudumuzun neredeyse %70’i sudur. Su, vücudumuzun düzenli çalışmasını sağlar. Beslenmemizde suya yer vermemiz bu nedenle çok önemlidir. Mineraller de su ve vitaminler gibi vücudumuzun düzenli çalışmasından sorumludur. Yediğimiz bütün besinler, özellikle marul, maydanoz gibi yeşil yapraklı sebzeler, bol miktarda su ve mineral içerir. Örneğin portakal, mandalina, elma gibi meyveleri yiyerek tüketebiliriz. Ancak bu meyvelerin sularını sıkıp meyve suyu olarak da tüketebiliriz. Tabii ki her besin bu kadar çok su içermez. Örneğin, kırmızı ya da beyaz et de su ve mineral içerir. Ancak içerdiği su ve mineral miktarı sebze ve meyvelerden daha azdır. Bu nedenle bir portakal ya da domateste görebildiğimiz kadar çok suyu, ette göremeyiz. Yediğimiz her besin su ve mineral içermesine rağmen besinlerden aldığımız su ve mineral vücudumuz için yeterli değildir. Bu nedenle her gün vücudumuzun ihtiyacı kadar su içmemiz gerekir. “Sağlığın Yediklerinden Sorulur’ isimli etkinliğimizi yaparak öğrendiklerimizi pekiştirelim.

  • CevapBu sayfada soru bulunmamaktadır.

4. Sınıf Sözcü Yayıncılık Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 35 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2025 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!