Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
12. Sınıf Coğrafya Gün Yayınları

12. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Cevapları Gün Yayınları Sayfa 19

“12. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Cevapları Sayfa 19 Gün Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

12. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Cevapları Gün Yayınları Sayfa 19

Şimdiye kadar en büyük dolu tanesi, 1986 yılında Bangladeş’e düşmüştür. Ağırlığı 1,02 kg’dır.

c. Kuraklık

Bir yere düşen yağış miktarının, o yerden buharlaşan su miktarından daha az olması, kuraklık olarak ifade edilmektedir. Buna göre kuraklık, yağışın yanı sıra sıcaklıkla da ilgilidir. Sıcaklığın yüksek, buharlaşmanın şiddetli olması kuraklığı artırmaktadır. Buna karşın dünya genelinde kuraklığın fazla olduğu yerlerin ortak özelliği ise yağışın az olmasıdır.

Yeryüzünün en az yağış alan yerleri, dönenceler çevresinde yer alan çöllerdir. Etrafı yüksek dağlarla çevrili alanlar ile kutuplar da az yağış alan bölgelerdendir. Yeryüzünün en uzun süre yağış almayan yeri, Şili’nin Arica (Arika) bölgesidir. Bu bölgeye 173 ay boyunca (1903 ile 1918 yılları arasında) yağış düşmemiştir. Diğer kara kütlelerinde de yok denecek kadar az yağış alan yerler bulunmaktadır (Tablo 1.4).

Kuraklık, yalnızca yeryüzünün az yağış alan yerlerinde yaşanmaz. Orta derecede yağış alan yerlerde de bazen kuraklık yaşanmakta ve bu durum birçok olumsuzluğa neden olmaktadır.

Kuraklık, tahmin edilmesi güç olan doğa olaylarındandır. Kuraklığın diğer bir özelliği ise yavaş gelişen fakat etkisi uzun süren bir meteorolojik olay olmasıdır.

Kuraklığın uzun sürmesi durumunda göl, akarsu ve baraj sularında azalma, bazılarında ise kuruma gerçekleşir. Bu durumda su kıtlığı yaşanır, hidroelektrik enerji üretiminde aksamalar gerçekleşir.

  • CevapBu sayfada soru bulunmamaktadır.

12. Sınıf Gün Yayınları Coğrafya Ders Kitabı Sayfa 19 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2025 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!