Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
11. Sınıf Meb Yayınları Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Cevapları

11. Sınıf Meb Yayınları Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Sayfa 57 Cevabı

“11. Sınıf MEB Yayınları Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Sayfa 57 Cevabı ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

11. Sınıf MEB Yayınları Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Sayfa 57 Cevabı

…birinin de yüzüne karşı nasihatte bulunması veya gıyabında onun iyiliğini istemesi olduğunu belirtmiş,49 50 özellikle kendisine nasihat edilmesini isteyenin bu talebine karşılık verilmesini emretmiştir. Gerek mescitte yaptığı vaaz, gerek çarşı pazarda yaptığı öğütler “Müjdeleyiniz, nefret ettirmeyiniz.”50 çerçevesi içindeydi.

Resul-i Ekrem (s.a.v.), değişik vesilelerle özellikle namazdan sonra ashabıyla sohbet eder, onlara vaaz ve nasihatte bulunurdu. Konuşması çoğunlukla kısa ve özlü olurdu.51 Bir defasında sabah namazından sonra yaptığı etkileyici konuşma sebebiyle dinleyenlerin gözleri dolup kalpleri titremişti.52 Resulullah (s.a.v.) cuma ve bayram hutbelerinde birkaç ayet okur, ardından cemaate vaaz ve nasihatte bulunurdu.53 Sohbetini herkesin bildiği belli günlerde yapar, dinleyenleri bıktırmayacak şekilde kısa konuşurdu. Konuşmalarında iman esasları, ahiret hayatı, toplumsal meseleler, dinî emirler ve yasaklar gibi insan hayatını ilgilendiren konular üzerinde dururdu. Vaaz ve hutbelerinde zaman zaman sesini yükseltir, bazen konuya göre yüz ifadesinin değiştiği görülürdü.

Peygamberimizin (s.a.v.); ashabına sorular sorması, doğru cevabı aldığında övmesi, söylediğini kuvvetlendirmek için tekrar etmesi onun eğitiminin temel ilkeleriydi. Muhatabının dikkatini çekmek için onun eline ya da omzuna dokunması, şefkat ve merhametle nasihat etmesi, terğib ve terhibi bir arada kullanması metotları arasındaydı.

3. Peygamberimizin Eğitiminde Hedef Kitle

Resul-i Ekrem’in İslam daveti; yaşlı genç, kadın erkek, büyük küçük, zengin fakir ayırmaksızın toplumun tüm kesimlerini içine alıyordu. Hz. Pey- gamber’in davetinin başarıya ulaşmasında onun yumuşak huyu, tevazusu, şefkat ve merhameti önemli bir yer tutuyordu. O, bu erdemlerle ashabına yaklaşmış, onların eksik ve yanlışlarını en iyi şekilde düzeltme yolunu tercih etmiştir. Bir seferinde yaşlı bir adam kalabalıkta Resulullah’a (s.a.v.) yaklaşmaya çalışıyordu. Sohbeti böldüğü için bu ihtiyara yol açmada ağır davranan ashabın tavrı Peygamberimizin (s.a.v.) gözünden kaçmamış,

  • Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktadır.

11. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Cevapları MEB Yayınları Sayfa 57 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2025 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!