Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
Eğitim

Böcekler Neden Işık Etrafında Toplanır

“Böcekler Neden Işık Etrafında Toplanır” ile ilgili yazımızı incelemeye ne dersiniz?

Böcekler Neden Işık Etrafında Toplanır

Böcekler Neden Işık Etrafında Toplanır? Herkesin farkında olup fakat sebebini bilmediği bir sorudur aslında bu. Özellikle yaz aylarında ışığa baktığımız zaman sineklerin ışık etrafında toplandığını görürüz. Bunun sebebini hiç merak ettiniz mi? Neden böcekler ışık olduğu zaman o ışığın etrafında toplanır ve o ışığı kapatana kadarda gitmezler?

Böcekler Neden Işık Etrafında Toplanır?

Böceklerin özellikle yaz aylarında bir ışık etrafında toplandığını görürsünüz. Bu yazın insanlar özellikle dışarıda oturduğu zamanlar daha az ışık yayan ampuller tercih ederler veya ışığı açmazlar. Böylelikle kendilerini ışığın etrafında toplanacak olan sinekler korumuş olurlar. Peki neden, neden sinekler ışık gördükleri zaman etrafına toplanıyor?

Sizi geçmişe götürelim. Eskiden biz insanların gelişmediği zamanlarda böcekler ve sinekler yönlerini bulmak için Ay ışığı kullanırdı. Sonrasında ampulün ve daha birçok lambanın icadı ile Dünyamız çok daha aydınlık bir hale geldi. Eskiden Ay ışığı ile yolunu bulan böcekler artık etraflarında yapay ışıklar olan ampul ve lambaları görmeye başladı. Akşam olunca yolunu bulamayan ve etrafını göremeyen sinek ve böcekler bu yüzden ışığın etrafına toplanırlar.

İkinci sebep olarak ise beslenme ve çiftleşme. Sinekler ve böcekler akşam önlerini göremediği için ışığa doğru giderler. Işığın etrafında görüşleri arttığı için ışığın etrafında avlanmaları ve beslenmeleri çok daha kolay bir hale gelmiş olur. Bu yüzden sinekler ışığın etrafında toplanırlar, toplanırlar ki besinlerini ve avlarını görüp yakalayabilmek için.

Çiftleşme de her canlıda olduğu gibi tabi ki böcek ve sineklerde de vardır. Akşam birçok sinek ve böcek ışığın etrafına toplanır. Bu çiftleşmek için çok iyi bir fırsattır. Çünkü aynı türden birçok canlının aynı yerde bulunuyor olması, sinek ve böceklerin çiftleşecek eş bulmasına olanak sağlar. Bu yüzden de sinekler ve böcekler ışığın etrafına toplanırlar.

Tabi yukardaki anlattığımız şeyler sadece varsayım. Bilim adamları bu konuyla ilgili henüz net bir cevap maalesef bulamadı. Fakat bu anlatılan bilgilerde mantıksız olmayan ve geçerliliği olan şeylerdir.

Böcekler Neden Işık Etrafında Toplanır ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2025 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!