Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
Eğitim

Ay Yok Olursa Dünyamıza Ne Olur

“Ay Yok Olursa Dünyamıza Ne Olur” ile ilgili yazımızı incelemeye ne dersiniz?

Ay Yok Olursa Dünyamıza Ne Olur

Ay Yok Olursa Dünyamıza Ne Olur? Hiç bu sorunun cevabını merak ettiniz mi? Dünyamızın uydusu olan Ay birden ortadan kaybolsa ve yok olsa sizce Dünyamız üzerinden ne gibi değişiklikler olur?

Ay Yok Olursa Dünyamıza Ne Olur?

Hepimizin bildiği üzere Dünyamızın bir uydusu vardır. Bu uyduya biz Ay diyoruz. Her ne kadar baktığımız zaman Ay kocaman ve sanki bize yakın gibi dursa da aslında Ay, Dünyamızdan tam 384.403 km uzaktadır. Ayın Dünyamızın için öneminden önce size Ay hakkında bilgiler vermek istiyoruz. Bundan yaklaşık 4.5 milyar yıl önce Dünyamıza çarpan bir göktaşı sonrasında Dünyamızdan kopup oluşan bir parçadır Ay. Genelde gündüzleri 122 oC, geceleri ise -235 C derecelerini bulabiliyor.

Ay Dünyamız için oldukça önemlidir ve Ay’ın yok olması demek neredeyse Dünya’daki yaşamın son bulmasına eşit bir anlama geliyor. Neden mi? Gelin sizlere bunu açıklayalım.

Biliyoruz ki Dünya’daki gelgitlerin sebebi Ay’ın Dünyamıza yaklaşıp uzaklaşması ile oluşuyor. Ay yok olduğu zaman gelgitler yok olacaktır ve buda suda yaşan canlıları olumsuz yönde etkileyecektir.

Ay’ın Dünyamız kadar olmasa da bir çekim gücü vardır. Bu çekim gücü ile Dünyamız %23 derecelik bir açı ile dönüyor ve elips şeklini alıyor. Ay’ın birden ortadan kalkması bu çekim kuvvetini ortadan kaldıracaktır ve Dünyamız artık tam olarak küre olarak dik bir şekilde dönmeye başlayacaktır. Dünyamızın eğiminin bozulması iklimlerinde bozulması anlamına gelir. İklim dengesinin bozulması da gece ve gündüz arasındaki sıcaklık farklarının çok fazla artacağı ve Dünya’da yaşama uygun olmayan sıcaklık değerlerini göreceğimiz anlamına gelir.

Ay’ın yok olmasıyla birlikte çekim gücünün olmaması Dünyamızın hızında yüksek bir artışa sebep olacaktır. Dünyamızın hızının artmasıyla birlikte de rüzgar ve fırtınaların daha da sert esmesine sebep olacaktır.

Baktığımız zaman Ay aslında Dünyamızı koruyan bir küre gibi etrafında dolaşıyor. Gök taşları Dünyaya çarpmak yerine Ay’ın çekim kuvvetine kapılıyor ve Ay’ın üzerine düşüyor. Ay’ın yok olması demek Dünyanın bu noktada savunmasız kalması anlamına geliyor.

Ama neyse ki Ay’ımızda Dünyamız ile birlikte dönmeye devam ediyor ve daha tahmin edemeyeceğimiz kadar çok yıllar sonra bile bizlerle birlikte olmaya devam edecek.

Ay Yok Olursa Dünyamıza Ne Olur ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2025 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!