Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
9. Sınıf Kazanım Kavrama Testleri (Sözel)

9. Sınıf Kazanım Kavrama Testleri Cevapları Sayfa 143 (Sözel)

9. Sınıf Kazanım Kavrama Testleri Sayfa 143 Cevapları (Sözel) Meb Yayınları‘na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

9. Sınıf Kazanım Kavrama Testleri Cevapları Sayfa 143 (Sözel)

1.
• “İnsanlar devenin nasıl yaratıldığına, göğün nasıl yükseltildiğine, dağların nasıl dikildiğine, yeryüzünün nasıl yayıldığına bir bakmazlar mı?”
(Gâşiye suresi, 17-20. ayetler) • “Göklerin ve yerin yaratılışında, gece ile gündüzün birbiri ardınca gelip gidişinde akıl sahipleri için ibretler vardır.”
(Âl-i İmrân suresi, 190. ayet)
Bu ayetlerde;
I. akıl,
II. vahiy,
III. duyular
gibi bilgi kaynaklarından hangilerine vurgu yapılmaktadır?

A) Yalnız I
B) Yalnız II
C) I ve III
D) II ve III
E) I, II ve III

  • Cevap: C

2. İslam düşüncesinde aşağıdakilerden hangisi bilgi kaynağı olması bakımından diğerlerine göre daha güvenilirdir?

A) Aklı selim
B) Vahiy
C) İlham
D) Rüya
E) Hissi selim

  • Cevap: B

3. İslam düşüncesinde bilgi, kesinliği açısından değerlendirmeye tabi tutulmuş ve çeşitli kavramlarla ifade edilmiştir. Buna göre aşağıdaki kavramlardan hangisi sözü edilen durumu ifade eder?

A) Yakîn
B) Zan
C) Şek
D) Vehim
E) Vukuf

  • Cevap: A

4. İslam düşünce geleneğinde bilgi sınırlı olup olmamasına göre bir sınıflamaya tabi tutulmuştur. Buradaki sınırlılık bilginin bulunduğu varlığın niteliğinden kaynaklanmaktadır. Buna göre Allah’ın bilgisi ile insanın bilgisinin niteliği birbirinden farklılaşmaktadır. Dolayısıyla Müslüman düşünürler, sınırlılık ölçütü açısından Allah’ın bilgisi ile insanın bilgisini ayrı kavramlarla karşılamışlardır. Bu parçada sözü edilen kavram çifti aşağıdakilerden hangisinde birlikte verilmiştir?

A) Kadîm – Hâdis
B) Yakîn – Zan
C) Kesbî – Vehmî
D) Zarurî – Kesbî
E) Yakîn – Hâdis

  • Cevap: A

5. İnsanın bilgiye ulaşmasının çeşitli süreçleri bulunmaktadır. Ancak onun bilgiye asıl ulaşmasını sağlayan sahip olduğu bir güçtür. İnsandaki bu güç aşağıdakilerden hangisidir?

A) Duyu
B) Hayal
C) Sezgi
D) Akıl
E) Vehim

  • Cevap: D

6. “İnsanın nesneler ve olaylar arasında neden sonuç ilişkisi kurmasını, düşünmesini, anlama ve kavramasını, iyiyi kötüden, doğruyu yanlıştan ayırabilmesini sağlayan bilgi kaynağı” aşağıdakilerden hangisidir?

A) İlham
B) Hayal
C) Hissi selim
D) Aklı selim
E) Duygular

  • Cevap: D

9. Sınıf Kazanım Kavrama Testleri (Türk Dili ve Edebiyatı, Tarih, Coğrafya, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, İngilizce) Sayfa 143 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2025 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!