Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
Eğitim

10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü

“10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü” ile ilgili yazımızı incelemeye ne dersiniz?

10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü

10 Kasım 1938, saat 9’u 5 geçe… Bir milletin kaderini kökünden değiştiren birisi hayata gözlerini yumdu. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatı tüm ülkeyi yasa boğarken, onun bize kazandırdıklarını bir an bile unutmadan bu cumhuriyeti yaşatmaya çalışıyoruz.

Mustafa Kemal Atatürk, 1881 yılında Selanik’te doğmuştur. Sapsarı saçları, bembeyaz teni ve umutla parlayan masmavi gözleri vardır. Kendisi Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve ilk cumhurbaşkanıdır. Türk halkını cesaretlendirmiş, onların şu an sahip olduğu tüm hak ve özgürlükleri kendi canı pahasına kazandırmıştır.

Sadece Türk halkı için değil, tüm dünya için bir lider ve kahraman olarak görülen Mustafa Kemal Paşa, ömrünün son yıllarını hastalıklarla boğuşarak geçirmiştir. Vücudunu saran zehirler, hastalıklar ve yılların vermiş olduğu tüm diğer rahatsızlıklara rağmen son dakikasına kadar ülkemize iyi şeyler katmak için çalışmış ve çabalamıştır. Dolmabahçe Sarayı’nda saat tam 09.05’te son nefesini vermiş ve kötü haberin yayılmasıyla koca bir halkı yasa boğmuştur.

Türkiye Cumhuriyeti, hiçbir zaman kurgusal kahramanlara veya pelerinli insanlara ihtiyaç duymamıştır çünkü bizim sahip olduğumuz kahraman, kanlı canlı bir insandı. Neredeyse dibi görmüş bir milleti, küllerinden doğurma derecesinde toparlamış ve hepimizin içine umut tohumları ekmiştir. Türk halkı, Mustafa Kemal Atatürk’e tüm kalbiyle güvenmiş ve bu güven hiç boşa çıkmamıştır.

Şu an özgürce konuşabildiğimiz bir dilimiz, sınırlarımız, topraklarımız, kültürümüz ve haklarımız varsa tüm bunlar 10 Kasım’da hayata gözlerini yuman adam sayesinde gerçekleşmiştir. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’e Cumhuriyetimiz ve egemenliğimiz için en içten teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Seni daima yaşatmak için hiç durmadan ileriye gidecek, senin kurmak için bu kadar çabaladığın Cumhuriyeti ve içlerine umut tohumu ektiğin Türk halkının varlığını daima koruyacağımıza söz veriyoruz. Bizim için yaptığın hiçbir şeyi boşa çıkartmayacağız. Umuyoruz ki seni gururlandırmayı başaran Türk gençleri oluruz.

Huzurla uyu, bir cihan kahramanı.

10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2025 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!