Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
Eğitim

2- 8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası

“2- 8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası” ile ilgili yazımızı incelemeye ne dersiniz?

2- 8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası

Dünyanın dört bir yanında her yıl yüzlerce çocuğa lösemi teşhisi konmaktadır. Kanser teşhisinin hemen ardından zorlu bir tedavi sürecine sokulan küçük bedenler bu tedavi boyunca birçok zorluğu aşmak zorunda kalmaktadırlar.

Lösemi, tedavisi mümkün fakat oldukça zorlu ve ciddi bir hastalıktır. Hastalığın teşhis anından, tedavinin sonuna kadar hem hasta hem de hastanın yakınları için oldukça yıpratıcı bir dönem olarak akıllara kazınmaktadır. Tüm dünyada 25-31 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Lösemili Çocuklar Haftası, ülkemizde artı olarak 2-8 Kasım haftasında da kutlanmaktadır. Buradaki kutlama, bir hastalığı pozitifleştirme anlamında bir şenlik olarak değil, bu hastalığa sahip bireyleri ve bu bireylerin yakınlarının mental olarak güçlü kalmalarına yardımcı olmak için düzenlenen çalışmalardır.

Lösemi teşhisi konan bireylerin de, bu bireylerin çevrelerindeki insanların da bu süreçte pozitif kalıp bireye duygusal destek vermeleri çok önemlidir. Kanser bireyin vücuduna fiziksel bir virüs olarak girmenin yanında, kötü duygularla da beslenen bir hastalıktır. Ne olursa olsun bireyin umudunu kaybetmemesi, fazla üzülmemesi ve overthink derecesinde bir kaygı beslememesi gerekmektedir. İşte bunun önüne geçmek adına ülkemizde adından sık sık bahsettiren LÖSEV 25-31 Mayıs tarihleri arasında da 2-8 Kasım tarihleri arasında da lösemili çocukların morallerini yüksek tutmak ve onları eğlendirmek için çeşitli tiyatrolar, partiler, film izleme seansları ve çeşitli eğlence programları düzenlemektedir.

Bu etkinliklere gerekli kurumlara başvurarak gönüllü olarak katılabileceğiniz gibi, eğer gerekli kurumlardan izin alabilirseniz kendiniz bile yeni şeyler düzenleyebilirsiniz. Sadece geleceğimiz için değil, şimdimiz için de ihtiyaç duyduğumuz çocuklarımızın başına gelen bu talihsiz hastalığa yenik düşmelerini engellemek adına, bu yolda çalışan tüm doktorlarıma teşekkürlerimizi sunar; onların yüzünü güldürmek için gönüllü olan herkese içtenlikle minnettar olduğumuzu belirtmek isteriz.

2- 8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2025 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!