Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
Eğitim

Yaratıcılığı Arttıran Kitaplar

“Yaratıcılığı Arttıran Kitaplar” ile ilgili yazımızı incelemeye ne dersiniz?

Yaratıcılığı Arttıran Kitaplar

Kitapların bize ne kadar yararı olduğunu düşündüğümüzde, ilk sıralarda daima yaratıcılığımızı arttırması da yer alır. Bu doğrudur. Kitaplar, yaratıcılık arttırma konusunda oldukça işe yarar nesnelerdir.

Kitapların içerisindeki dünyalar, olaylar, duygular ve karakterler bize gerçek dünyada rastlaması zor şeyler verebilir ve bizi çok fazla etkileyebilir. Daha önce hiç düşünmediğimiz konular üzerinde düşünmeye itebilir, hiç görmediğimiz yerleri hayal etmemizde yardımcı olabilir. Kitaplar, bizim her açıdan bir kimlik oluşturmamıza yardımcı olur. Hatta gelecekte yapacağımız mesleğe bile kitaplar ilham olabilir.

Bu yazımızda size birçok farklı alanda yaratıcılık sağlayacak, daha önce üzerine fazla kafa yormadığınız konulardan bahseden birkaç kitap önerisi vereceğiniz. Okurken o dünyaların içinde kaybolmak ve bitirdiğinizde artık bir parçanızın o satırlarda kaldığını hissetmeniz umuduyla. Umarız kitaplardan zevk alırsınız.

Ben, Robot – Isaac ASİMOV

Bunlar uzun yıllar önce yayınlanmış ama günümüzden de ilerisini gören bir bilimkurgu romanı. Ben, Robot birbiriyle bağlantılı 9 farklı hikayeden oluşan; robotların dünyaya yayıldığı bir dönemi anlatır. Emekli olmuş Susan Calvin isimli bir bilim insanının çalıştığı süreç boyunca sahip olduğu anıların bir gazeteciye anlatılması ile başlayan bu kitap, son satırına kadar etkileyici birçok sahne içermektedir.

Hobbit – J. R. R. TOLKİEN

Tolkien’in yazdığı Yüzüklerin Efendisi evreninin ilk kitabı olan Hobbit, kocaman bir dünyaya atılan ilk adımlar gibi hissettirmektedir. Birbirinden farklı ve yaratıcı canlılarla etrafınızın sarıldığını hissederek bu büyülü dünyada birçok anıya sahip olacaksınız. Serinin ilk kitabında başlayan bir bağlılıkla, son kitaba kadar tek solukta okuyacaksınız.

Sofie’nin Dünyası – Jostein GAARDER

Aynı zamanda felsefeye başlamanın en eğlenceli yolu olan Sofie’nin Dünyası, küçük Sofie’nin maceralarını peşinden koşmasını anlatmaktadır. Sürekli mektuplaştığı babası ve sık sık posta kutusunda bulduğu garip sorularla büyük bir sorgulama içerisine giren Sofie’nin yaşadıkları sizi de düşünmeye itecek.

Yaratıcılığı Arttıran Kitaplar ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2025 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!