Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
Eğitim

Tasarruf Neden Önemlidir

“Tasarruf Neden Önemlidir” ile ilgili yazımızı incelemeye ne dersiniz?

Tasarruf Neden Önemlidir

Tasarruflu olmak. Su tasarrufu, elektrik tasarrufu, gaz tasarrufu, her şeyin tasarrufu… Son yıllarda sık sık karşımıza çıkan tasarruflu olmak terimi sizce neden bu kadar önemli?

Üzerinde yaşadığımız dünyanın bize sunduğu her imkanı sonuna kadar kullanıyoruz. Bize verdiği temiz su, elektrik, yiyecek… Gerçekten düşündüğümüzde dünyaya oldukça fazla şey borçlu bir şekilde hayatımızı sürdürüyoruz. Fakat unuttuğumuz bir şey varsa o da bir gün dünyanın bize verdiği şeyleri geri almak isteyeceğidir. Bunu tam olarak nasıl ve ne yöntemle ister bilinmez ama elimizdekinin kıymetini bilmeden hareket etmek oldukça büyük bonkörlüktür.

İçilebilir tatlı su kaynakları, her geçen gün daha da azalıyor ve buna karşı düzenlenen tüm bilinçlendirmeler boşa gidiyor. Şu an temiz suya sahip olduğumuz, gelecekte de bu suya aynı oranda sahip olacağımız anlamına gelmiyor. Şu an sorunsuz bir şekilde verimli topraklarda yetişen sebze ve meyvelerimizin keyfini çıkarıyor olabiliriz ama fabrikalarımızın atıkları yüzünden  her geçen gün hektarlarca toprak kirleniyor ve verimsiz bir hâl alıyor.

Tasarruflu olmak, bireyin maddi durumuyla birlikte dünyayı da birçok alandan etkiler. Yeteri kadar elektrik ve su tasarrufu yapmak faturalarınızda gözle görülür bir düşmeye neden olurken, dünyadan birkaç damla da olsa az su almış olursunuz. O birkaç damla su bile insanları birkaç yıl daha huzur içinde yaşatabilir.

İhtiyacımız olandan fazlasını almamak, suyu boşa akıtmamak, elektriğin kullanmadığımız alanlarda kapatmak… Bunun gibi ufak ama etkili çözümler üretip, hem kendi hayatınızı hem de dünyanın gidişatını olumlu yönde etkileyebilirsiniz.

Dünyaya iyi bakmak biz insanların elindedir. O bizi yaşatmak için elinden geleni yaparken, biz onu öldüren canlılar olmamak adına sıkı çalışmalı ve onu anlamalıyız.

Tasarruf Neden Önemlidir ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2025 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!