Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
8. Sınıf İnkılap Tarihi Dersdestek Yayınları

8. Sınıf İnkılap Tarihi Ders Kitabı Cevapları Dersdestek Yayınları Sayfa 147

“8. Sınıf İnkılap Tarihi Ders Kitabı Cevapları Sayfa 147 Ders Destek Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

8. Sınıf İnkılap Tarihi Ders Kitabı Cevapları Dersdestek Yayınları Sayfa 147

3. Serbest Cumhuriyet Fırkası

Terakkiperver Cumhuriyet Fırkası kapatıldıktan sonra 1930’a kadar ülkemizde yeni bir parti kurma denemesine girişilmedi. Bu dönemde Amerika’da başlayan ve hızla dünyaya yayılan 1929 Ekonomik Krizi’nin en fazla etkilediği ülkelerden biri Türkiye oldu. Giderek ağırlaşan ekonomik sorunlar ülkemizde tek parti yönetimine ve Cumhuriyet Halk Fırkasına karşı genel bir memnuniyetsizlik havası doğurdu. Bunun üzerine Mustafa Kemal, farklı ekonomi politikalarını savunan bir muhalefet partisinin hükümeti eleştirmesinin sorunların çözümünü kolaylaştıracağını düşündü.

Mustafa Kemal ülkemizde demokrasiye geçişi sağlayacak olan yeni partinin kurulmasını Paris’te büyükelçilik görevinde bulunan yakın arkadaşı Fethi (Okyar) Bey’den (Görsel 5.2) rica etti. “Ben fâni bir insanım. Ölmeden evvel isterim ki milletim hürriyete alışsın. Bunun için bir muhalif fırka tesis ediyorum ve bu işi Fethi Bey’den başka hiç kimseye teslim edemem.”(1) sözleriyle de hem demokrasiye bağlılığını hem de arkadaşına olan güvenini ifade etti. Fethi Bey de Mustafa Kemal’in bu isteğini yerine getirerek 12 Ağustos 1930’da Serbest Cumhuriyet Fırkasını kurdu (Görsel 5.3).

  • Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktadır.

8. Sınıf Dersdestek Yayınları İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük Ders Kitabı Sayfa 147 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2025 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!