Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
10. Sınıf Tarih Kazanım Kavrama Etkinlikleri

10. Sınıf Tarih Kazanım Kavrama Etkinlikleri Cevapları Sayfa 32

“10. Sınıf Tarih Kazanım Kavrama Etkinlikleri Cevapları Sayfa 32” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

10. Sınıf Tarih Kazanım Kavrama Etkinlikleri Cevapları Sayfa 32

Örnek Etkinlik 1:

1. Topkapı Sarayının bölümlerini ve işlevlerini şemada belirtiniz.

  • Cevap: Şema üzerinde sarı alana birun, mavi alana enderun ve pembe alana harem bölümünün işlevleri yazılacaktır.

2. Enderun ne anlama gelmektedir? Günümüz eğitim sisteminde Enderun benzeri eğitim modellerinin işlevlerini yorumlayınız.

  • Cevap: Devlet görevlilerini yetiştiren okul demektir. Günümüz yükseköğrenimine denk gelmektedir. Öğrenciler bilgi ve birikimlerine bağlı olarak farklı cevaplar verebilir.

3. Birun ile enderunu Topkapı Sarayındaki işlevleri açısından kıyaslayınız?

  • Cevap: Birun devlet işlerinin görüşüldüğü karara bağlandığı bölümdü enderun ise ilerde devlet yönetim kadrolarını oluşturacak gençlerin eğitim alıp yetiştiği bölümdü.

4. Topkapı Sarayı için “Enderun talebelerinin staj yeridir.” diyebilir miyiz? Düşüncelerinizi gerekçelendirerek açıklayınız.

  • Cevap: Topkapı Sarayı enderunda yetişen talebeler için bir staj yeridir diyebiliriz. Çünkü enderunda en ileri seviyede eğitim alan talebeler devlet yönetim sistemini bizzat devletin merkezinde öğrenerek tecrübe ediyorlardı.

10. Sınıf Tarih Meb Yayınları Kazanım Kavrama Etkinlikleri Cevapları Sayfa 32 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2025 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!