Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
10. Sınıf Coğrafya Kazanım Kavrama Etkinlikleri

10. Sınıf Coğrafya Kazanım Kavrama Etkinlikleri Cevapları Sayfa 56

“10. Sınıf Coğrafya Kazanım Kavrama Etkinlikleri Cevapları Sayfa 56” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

10. Sınıf Coğrafya Kazanım Kavrama Etkinlikleri Cevapları Sayfa 56

Aşağıda verilen metinden yararlanarak 11, 12 ve 13. soruları cevaplayınız.

Türkiye, erozyona maruz kalma konusunda hassas bir bölgede bulunmaktadır. Arazinin engebeli olması, yağışların genelde az ve sağanak şeklinde görülmesi, bitki örtüsünün tahrip edilmesi ve toprağın yanlış kullanımı ülkemizde erozyonu artıran başlıca nedenlerdir. Bu durum, ülke topraklarının yaklaşık %86’lık kısmının erozyon tehlikesi altında olduğunu göstermektedir. Bu açıdan bakıldığında İç Anadolu, Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu ve Toros Dağları ülkemizde erozyonun en şiddetli görüldüğü yerlerdir. Erozyon bu hızla devam ettiği ve gerekli önlemler alınmadığı takdirde topraklarımızın büyük bir bölümü, 55 yıllık bir süreçte çölleşme tehlikesiyle karşı karşıya kalacaktır.

11. Türkiye’de erozyona neden olan faktörler nelerdir? Açıklayınız.

  • Cevap: Türkiye’de arazinin engebeli olması, yağışların genelde az ve sağanak şeklinde görülmesi, bitki örtüsünün tahrip edilmesi ve toprağın yanlış kullanımı ülkemizde erozyonu artıran başlıca nedenlerdir.

12. Ülkemizde Doğu, Güneydoğu ve İç Anadolu ile Toros Dağları erozyonun en şiddetli görüldüğü yerler iken Karadeniz Bölgesi’nde neden bu risk daha azdır? Açıklayınız.

  • Cevap: Erozyonun etkisini azaltan en önemli faktör bitki örtüsüdür. Karadeniz Bölgesi’nde bitki örtüsünün sıklığı erozyon riskini azaltmaktadır.

13. Önlem alınmadığı takdirde Türkiye’de erozyonun neden olacağı olumsuzluklar nelerdir?

  • Cevap: Ülkemizde erozyon bu hızla devam ettiği ve gerekli önlemler alınmadığı takdirde topraklarımızın büyük bir bölümü, 55 yıllık süreçte çölleşme tehlikesiyle karşı karşıya kalacaktır.

14. Kasırgaların etkili olduğu ülkeleri yazınız.

  • Cevap: Kasırgalar, genellikle tropikal bölgede ve okyanus kıyısındaki ülkelerde afete neden olmaktadır. ABD, Meksika, Küba, Avustralya, Çin, Japonya, Tayvan, Vietnam, Hindistan, Myanmar, Bangladeş, Filipinler, Mozambik ve Zimbabve kasırgalardan en
    fazla etkilenen ülkelerdir.

10. Sınıf Coğrafya Meb Yayınları Kazanım Kavrama Etkinlikleri Cevapları Sayfa 56 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2025 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!