Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
10. Sınıf Biyoloji Kazanım Kavrama Etkinlikleri

10. Sınıf Biyoloji Kazanım Kavrama Etkinlikleri Cevapları Sayfa 12

“10. Sınıf Biyoloji Kazanım Kavrama Etkinlikleri Cevapları Sayfa 12” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

10. Sınıf Biyoloji Kazanım Kavrama Etkinlikleri Cevapları Sayfa 12

Eş baskınlığın olduğu monohibrit çaprazlamalarda fenotip ve genotip ayrışım oranı her zaman 1:2:1’dir. Fenotip çeşidi sayısı genotip çeşidi sayısına eşittir.

Çok Alellik: Bir karakteri kontrol eden ikiden fazla alelin bulunmasıdır.

NOT: Çok alellikte karakteri kontrol eden alel sayısı kaç olursa olsun birey bu alellerden sadece bir çiftini taşıyabilir.

Bir canlıda A karakteri 3 farklı alel (A1 – A2 – A3), B karakteri ise 4 farklı alel (B1 – B2 – B3 – B4) ile kontrol edilmektedir. Buna göre bu canlının A1 A3 B2 B4 genotipinde olma ihtimali nedir?

Kan Gruplarının Kalıtımı:

• İnsanda kan grupları ABO ve Rh sistemleri olmak üzere 2 çeşittir.
• ABO sisteminde 3 farklı alel bulunur ( A, B ve O). Bu alellerin baskınlık-çekiniklik durumu ise A = B > O şeklindedir. ( Eş baskınlık ve çok alellilik görülür.)
• Rh sisteminde ise 2 alel bulunur (R ve r). Bu alellerin baskınlık-çekiniklik durumu ise R > r şeklindedir.

Çökelme Olayı (Aglutinasyon): Kan nakli esnasında alıcı ve vericinin antijen ve antikorları uyuşmaz ise kan alan kişide alyuvarlar kümeleşerek çökelir. (Ölümle sonuçlanır.)

  • Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktadır.

10. Sınıf Biyoloji Meb Yayınları Kazanım Kavrama Etkinlikleri Cevapları Sayfa 12 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2025 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!