Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
9. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Kavram Öğretimi Kitabı

9. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Kavram Öğretimi Kitabı Cevapları Sayfa 291

“9. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Kavram Öğretimi Kitabı Cevapları Sayfa 291” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

9. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Kavram Öğretimi Kitabı Cevapları Sayfa 291

2. “Bugün anladım ki beni delikten çağırdıkları, meydancı gelip “Bir isteğin var mı?” diye sorduğu, berberin tıraşa geldiği, hâsılı insanlarla temas ettiğim an, üstüme acayip bir uyuşukluk, sinsi bir donukluk, anlatılmaz bir garipseme hissi çöküyor.” Yukarıdaki alıntıda yazarın kendi hayatının bir bölümüyle ilgili gözlemleri vardır. Bu gözlemlerden yola çıkarak yazar, bir hikâye ya da roman yazabilir miydi? Açıklayınız.

  • Cevap: Roman, insanın gözlemlerinden yola çıkarak kurguladığı uzun kurgusal anlatımlarken hikâye ise bu kurgusal anlatımların daha kısa olanıdır. Yazar kendi hayatını gözlemleyip kurgulayabilir ve hikâye ya da roman şeklinde yazabilir.

3. “Her gün not tutun; açık, okunaklı. Tarih atmayı da unutmayın. Hayatımın günlüğünü günü gününe tutmuş olsaydım, şimdilerde bir Larousse (Larus) sözlüğü olurdu elimde. Duyulmuş, derlenmiş bir kelime, yeniden karşılaşılan bir dünyadır. Ah, neler yitiriyoruz! Bütün o yitirdiğimiz incileri düşünün! Hayatınızın günlüğünü yazın!” Max Jacob’un (Maks Yakop) Genç Bir Şaire Öğütler adlı eserinden alınan bu cümleleri düşünerek “günlük” şeklinde yazılan romanların diğer romanlardan farkı sizce nelerdir?

  • Cevap: Olası cevap: Günlükler günü gününe yazıldıkları ve özel oldukları için günlüklerin diğer türlere göre inandırıcılıkları ve ilgi çekicilikleri fazladır. Yazar, romanını günlük şeklinde yazarak eserin inandırıcılığını ve ilgi çekiciliğini artırır.

9. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Meb Yayınları Kavram Öğretimi Kitabı Cevapları Sayfa 291 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2025 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!