
9. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Kavram Öğretimi Kitabı Cevapları Sayfa 287


“9. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Kavram Öğretimi Kitabı Cevapları Sayfa 287” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
9. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Kavram Öğretimi Kitabı Cevapları Sayfa 287
2. Aşağıdaki günlüğün türünü belirleyiniz. Günlüğün türünden hareketle tabloda verilen cümleleri doğru ya da yanlış olarak işaretleyiniz.
“Düşünüyorum da: ‘Asıl onlar haklı değil mi?’ diyorum kendi kendime. Bir ezgi dinler, bir bülbülün ötmesini dinler, bir törenin hiç değişmez, anlaşılmaz sözlerini dinler gibi dinliyor onlar şiiri, böylece de şiirin özüne, ta kaynaklarına gitmiş oluyorlar. Biz yanılıyoruz, şiirde bir yenilik, yeni bir görüş, yeni bir duyuş, yeni bir düşünüş, yeni yeni biçimler aradığımız için biz yanılıyoruz. Ama olmuş bir kere olanlar, ayırmışız şiiri kaynaklarından, bir tören olmaktan çıkarmışız onu, kendimize göre bir şiir anlayışı kurmuşuz, artık onlarla, onların şiirleriyle uzlaşamayız, o şiirle yetinemeyiz, onların acunu bize, bizim acunumuz onlara kapalı”
Nurullah Ataç, Günce II 1953-1955
Kelime Dağarcığı: acun: Dünya.
- Cevap:
3. Günlük yazarı olsaydınız içe dönük veya dışa dönük günlük türlerinden hangisini tercih ederdiniz? Görüşlerinizi gerekçeleriyle açıklayınız.
- Cevap: Olası cevap: Günlük yazarı olsaydım içe dönük günlük türünü tercih ederdim. Çünkü topluma değil, kendi benliğime yönelik yazılar yazmayı daha çok seviyorum.
9. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Meb Yayınları Kavram Öğretimi Kitabı Cevapları Sayfa 287 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.