“9. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları Sayfa 90 Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

9. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 90

Ders Dışı Çalışma

Bir Kavak ve insanlar adlı hikâye ile ilgili aşağıdaki çalışmaları aile büyüklerinizin de katılımıyla yapınız.

Soru: 1) Bir Kavak ve İnsanlar adlı hikâyeyi aile büyüklerinizle okuyunuz.

  • Cevap: Hikâyeyi ailemle birlikte okuyup doğaya verilen zarar üzerine konuşurum.

Soru: 2) Bu hikâyede hangi bölümleri değiştirmek isteyebileceklerini onlara sorunuz.

  • Cevap: Ailem, kavağın kesilip yakıldığı bölümü değiştirmek isteyebilir.

Soru: 3) Aile üyelerinizin söyledikleri bölümleri değiştererek onlardan bu bölümü yeniden kurgulamalarını isteyiniz.

  • Cevap: Yeni kurguda köylüler, kavağın kesilmesini engeller. Fabrikatör, onların sözlerinden etkilenerek ağacı korumaya karar verir.

Soru: 4) Değişen ögelerle birlikte Bir Kavak ve İnsanlar adlı hikâyeyi yeniden kurgulayınız.

  • Cevap: İhtiyar, sevdiği kavağın altına gömülür ve kavak onun hatırasını yaşatır. Kıyıya fabrika kurmak isteyen fabrikatör, kavağı kestirmek ister. Köylüler, ağacın kendileri için önemini anlatınca fabrikatör kararından vazgeçer. Fabrikayı doğaya zarar vermeyecek şekilde başka bir yere kurar; kıyıdaki canlılar huzur içinde yaşamaya devam eder.

Soru: 5) Yeniden kurguladığınız hikâyede nasıl bir değişiklik meydana geldi? Yazınız.

  • Cevap: Doğanın zarar gördüğü üzücü olayların yerini dayanışma ve anlayış almıştır. Hikâye mutlu bir sonla bitmiştir.

Soru: 6) Bir Kavak ve İnsanlar adlı hikâyenin yazarı siz olsaydınız hikâyeyi nasıl devam ettirirdiniz? Ailenize anlatınız.

  • Cevap: Fabrikatörün yaptığı hataları fark edip pişman olmasıyla devam ettirirdim. Köylülerle birlikte kıyıyı temizlemesini ve yeni fidanlar dikmesini anlatırdım.

Soru: 7) Yaptığınız çalışma hakkında aile fertlerinizin duygu ve düşüncelerini öğreniniz ve yazınız.

  • Cevap: Örnek aile görüşü: “Yeni son, doğayı korumak için birlikte hareket etmenin önemini gösteriyor. İnsanların hatalarını düzeltmesi bize umut verdi.”

Soru: 8) Ailenizle yaptığınız bu çalışma hakkında neler hissettiniz? Yazınız.

  • Cevap: Ailemle düşüncelerimi paylaşmak beni mutlu eder. Aynı hikâyeye farklı gözlerle bakmanın hayal gücümü geliştirdiğini düşünürüm.

9. Sınıf Meb Yayınları Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Sayfa 90 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.