Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
9. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Meb Yayınları

9. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları Meb Sayfa 57

“9. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları Sayfa 57 Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

9. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 57

Dinleme/İzleme Öncesi

Soru: 1) Mülakat kelimesinin sizde uyandırdığı çağrışımlar hakkında arkadaşlarınızla çıkarımlarda bulununuz.

  • Cevap: Mülakat kelimesi işe girmeden önce yapılan sözlü sınavları aklıma getiriyor. Biriyle görüşmek ve ona sorular sormak da mülakat kelimesinin aklıma getirdiği düşüncelerden.

Soru 2) 

Soru: a) Verilen biyografiyi okuyunuz.

Sevinç Çokum (1943-…)

1943’te İstanbul’da doğdu. Beşiktaş Büyük Esma Sultan İlkokulunu,
Beşiktaş Kız Lisesini, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünü bitirdi. Ayrıca umumi sosyoloji dalında öğrenim gördü. Klasik Batı müziği dalında özel keman dersleri alarak İstanbul Amatör Senfoni Orkestrası’nda keman çaldı. Bazı okullarda Türkçe ve edebiyat dersleri verdi. Kültür Bakanlığı bünyesinde yayın komisyonlarında görev aldı. Bir Eski Sokak Sesi adlı öyküsü Hisar dergisinde yayımlandı. Başkent gazetesinde şiirlerinden bazıları neşredildi. İlk hikâyelerini Eğik Ağaçlar adlı kitabında topladı. 1977-79 yıllarında Türk Edebiyatı dergisinin yazı işleri müdürlüğünü yaptı.
Hikâyelerini ve yazılarını Hisar, Türk Edebiyatı, Gösteri, Varlık dergilerinde yayımladı. 1984’te Hilal Görününce ile roman dalında; 1993’te RozalyaAna ile hikâye dalında Türkiye Yazarlar Birliği tarafından yılın yazarı seçildi.

Eserlerinden Bazıları:
Öyküleri: Eğik Ağaçlar, Bölüşmek, Makina, Rozalya Ana…
Romanları: Zor, Hilâl Görününce, Ağustos Başağı…

Soru: b) Mülakat hakkındaki çıkarımlarınızdan ve okuduğunuz biyografiden hareketle dinleyeceğiniz/izleyeceğiniz mülakatın içeriği hakkındaki tahminlerinizi yazınız.

  • Cevap:

Mülakatın İçeriği Hakkındaki Tahminim: Yazar Sevinç Çokum’la yazarlığı hakkında yapılan bir görüşmeyi dinleyeceğimizi düşünüyorum.

Mülakatın İçeriği: Yazar Sevinç Çokum’un yazı hayatıyla ilgili bir mülakat izledim.

Soru: c) Dinleme/izleme sonrasında mülakatın içeriği hakkındaki bölümü doldurunuz. Tahminlerinizin mülakatın içeriğiyle örtüşen yönlerini söyleyiniz.

  • Cevap: Tahminlerimle mülakatın içeriği tamamen örtüştü. Yazarlığa nasıl başladığı, ilk kitabı, nasıl bir ortamda yazdığı gibi bölümler…

Soru: 3) Mülakatın içeriği hakkında yaptığınız tahminlerden hareketle mülakatı dinleme/izleme amacınızın ne olabileceğini belirleyip yazınız.

  • Cevap: “Nasıl yazar olunur? Yazar olmak için neler yapmak gerekir?” gibi sorulara cevaplar bulmak, sevdiğimiz yazarların hayatlarıyla ilgili bilgi edinmek amacıyla izlenebilir.

9. Sınıf Meb Yayınları Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Sayfa 57 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2025 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
2
clap
1
sad
1
unlike
0
happy
0
love
0
confused
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!