

9. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları Meb Sayfa 190

“9. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları Sayfa 190 Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
9. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 190
Soru: 4)
Soru: a) Bizim Akdeniz’den ve Erzurum adlı metinleri yapı unsurları ve içerik bakımından karşılaştırınız. Ulaştığınız sonuçları yazınız.
- Cevap:
Soru: b) İncelediğiniz bu iki metinden hangisini daha çok beğendiniz? Gerekçeleriyle yazınız.
- Cevap: İkinci metni daha çok beğendim. Bu metnin anlatımı tarihi bilgilere ve duygulara daha çok yer verdiği için daha çok beğendim.
Ders İçi Çalışma
Soru: Aşağıdaki paragrafları okuyunuz. Paragrafın alındığı metnin türünü (hikâye, deneme, anı, gezi yazısı vb.) tespit ediniz. Bu metin türünün başlıca özelliklerini metnin altına yazınız.
- Cevap:
Hepsi bin beş yüz dükkandır. Öylesine düzenli yapılmış, öylesine şenlik ve süslüdür ki her bir dükkancıda birer Mısır hâzinesi mal vardır. Her esnafı sokak sokak birer ulu yola dağılmış saatçılar, kuyumcular, kitapbasmacılar, berberler ve terzilerin çarşıları öyle süslüdür ki sanki nigerhane-i Çin nakşıdır. Şaşılacak sanatlar işleyip görülecek aletler yapmada eşsiz sokaklardır. Çalar, vakitleri gösteren, ay ve günlü, burçları gösteren, takvimli, asma çalar saatlar işlenir.
- Metin Türü ve Bu Türün Başlıca Özellikleri: Gezi yazısı, yazarın gezip gördüğü yerlerin tarihî, coğrafi ve kültürel özelliklerini gözlemlerine dayanarak betimlediği bir yazı türüdür. Kişisel izlenimlerle zenginleştirilen bu yazılar, okuyucunun merakını uyandırmayı ve yeni yerler hakkında bilgi vermeyi amaçlar.
9. Sınıf Meb Yayınları Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Sayfa 190 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.
Yeni Yorum