9. Sınıf Tarih Ders Kitabı Cevapları Sayfa 54 (MESEM)
“9. Sınıf Tarih Ders Kitabı Cevapları Sayfa 54 Meb Yayınları (MESEM)” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
9. Sınıf Tarih Ders Kitabı Cevapları Sayfa 54 (MESEM)
A. Aşağıdaki boşlukları uygun sözcüklerle tamamlayınız. çav, Uygurlar, ikili teşkilat, kurultay, Mete, olgunluk çağı, kut, Ötüken, ayukı, Karabalasagun
- Cevap:
B. Aşağıdaki ifadelerden doğru olanların başına “D”, yanlış olanların başına “Y” yazınız.
- Cevap:
C. Aşağıdaki soruları cevaplayınız.
1. Kurultay nedir ve kimlerden oluşur?
- Cevap: Temel problemlerin konuşulması ve bir çözüme kavuşturulması adına gerçekleştirilen, ileri gelen liderlerin katıldığı bir toplantıdır.
2. Türklerin farklı tarihlerde değişik coğrafyalara göç etmelerinin sebepleri nelerdir?
- Cevap: Geçimlerini çoğunlukla hayvancılıkla gerçekleştiren Türkler; salgınlar, kuraklık ve doğal afetlerden kaynaklı olarak sık sık göç etme durumunda kalmışlardır.
3. Kavimler Göçü’nün Avrupa’daki siyasi etkileri nelerdir?
- Cevap: Derebeylik rejimi başlamış, Batı Roma İmparatorluğu yıkılmıştır. Barbar kavimler ve Romalılar arasında oluşan kaynaşmalar sonucunda yeni milletler ortaya çıkmıştır. Bu da günümüzün Avrupa dağılımının az-çok oluşmasına neden olmuştur
4. Türkler İpek Yolu’na hâkim olmak amacıyla hangi devletlerle mücadele içerisine girmişlerdir?
- Cevap: Sasaniler, Bizans ve Çinliler ile mücadele etmişlerdir.
5. İlk Türk devletleri ticareti canlandırmak amacıyla ne gibi faaliyetlerde bulunmuşlardır?
- Cevap: Tüccarlar korunmaya alışmıştır. Hayvanlar, samanlar ve çeşitli ürünler satılmak üzerine komşu ülkelere gönderilerek bir çeşit ihracat gerçekleştirilmiştir.
Ç. Aşağıdaki çoktan seçmeli soruları cevaplayınız.
1. I. Bumin Kağan önderliğinde kurulmuşlardır. II. En parlak dönemlerini Mete Han zamanında yaşamışlardır. III. Çin’in baskıları sonucu zayıflamış ve ikiye ayrılmışlardır. IV. Çin’in etkisinde kalarak Mani dinini benimsemişlerdir.
Yukarıda verilen bilgilerden hangileri I. Kök Türk Devleti’ne aittir? A) Yalnız I B) I ve II C) I ve III D) II ve III E) II, III ve IV
- Cevap: C
2. Orta Asya'da kurulan Hun, Kök Türk ve Uygur devletlerinin ekonomik etkinlikleri arasında aşağıdakilerden hangisi yer almaz? A) Hayvancılık B) Maden işlemeciliği C) Ticaret D) Denizcilik E) Tarım
- Cevap: D
9. Sınıf Meb Yayınları Tarih Ders Kitabı Sayfa 54 (MESEM) ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.
😃 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
Henüz yorum yok
Sorularını paylaş, diğer öğrencilerin yorumlarını oku. Yorumlar onaydan sonra yayınlanır.
Henüz yorum yok