9. Sınıf Tarih Ders Kitabı Cevapları Sayfa 128 (MESEM)
“9. Sınıf Tarih Ders Kitabı Cevapları Sayfa 128 Meb Yayınları (MESEM)” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
9. Sınıf Tarih Ders Kitabı Cevapları Sayfa 128 (MESEM)
A. Aşağıdaki boşlukları uygun sözcüklerle tamamlayınız. Fetret Devri, istimalet, Kayı, Koyunhisar, cebeci, Orhan Bey, ilmiye, yaya ve müsellem, hattat, seyfiye, Maltepe
- Cevap:
B. Aşağıdaki ifadelerden doğru olanların başına “D", yanlış olanların başına “Y” yazınız.
- Cevap:
C. Aşağıdaki soruları cevaplayınız.
1. Rumeli’deki fetihlerin kalıcı olmasında öne çıkan temel unsurlar nelerdir?
- Cevap: Türkleştirme politikaları ve hoşgörü.
2. Yıldırım Bayezid zamanında Anadolu’da Türk siyasi birliğini sağlamak amacıyla hangi beyliklere son verilmiştir?
- Cevap: Anadolu’daki Türkmen Beylikleri,
3. Ankara Savaşı’na sebep olan gelişmeler nelerdir?
- Cevap: Savaşın nedeni Timur’un Çin seferi öncesi Anadolu’yu işgal etmek istemesidir.
4. Sultan II. Murat Dönemi’nde yapılan kültürel çalışmalar nelerdir?
- Cevap: Türk diline önem vermesiyle bilinen padişahın, Türkçe eserler yazdırmasının yanında, yabancı eserlerin Türkçeye çevrilmesi konusunda da oldukça istikrarlı olduğunu söyleyebiliriz.
5. Tımar sisteminin faydaları nelerdir?
- Cevap: Devletin maaş gücü azalmıştır. Orduların ve askerlerin ihtiyacı karşılanmıştır. Devletin otoritesi artmıştır.
6. Osmanlı ordu sisteminde tımarlı sipahiler ile yeniçeriler arasındaki farklar nelerdir?
- Cevap: Yeniçeriler, çocuk yaşta başlayan bir eğitimle yetiştirilmiş seçkin askerlerden oluşurken, tımarlı sipahiler tarım ekonomisi ve bölge güvenliğini sağlamak için görevlendirilmiş askerlerdir.
7. Osmanlı Devleti’nin kuruluş aşamasında gerçekleşen olayları tablodaki boşluklara kronolojik olarak yerleştiriniz.
- Cevap: Osman Bey’in Kıyıların Başına Geçmesi – Osmanlı’nın Kurulması- Koyunhisar Savaşı – Bursa’nın Fethi – Maltepe Savaşı – Maltepe Savaşı - Edirne’nin Fethi – I. Kosova Savaşı – Şeyh Bedreddin İsyanı
II. Osmanlı Devleti'nin Kurulması
III. Koyunhisar Savaşı
IV. Bursanın Fethi ç V. Maltepe savaşı
VI. Rumeliye geçiş
VII. Edirnenin Fethi
VIII. I. Kosova Savaşı
IX. Şeyh Bedrettin
9. Sınıf Meb Yayınları Tarih Ders Kitabı Sayfa 128 (MESEM) ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.
😃 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
Henüz yorum yok
Sorularını paylaş, diğer öğrencilerin yorumlarını oku. Yorumlar onaydan sonra yayınlanır.
Henüz yorum yok