Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
9. Sınıf Tarih Meb Yayınları

9. Sınıf Tarih Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 81

“9. Sınıf Tarih Ders Kitabı Cevapları Sayfa 81 Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

9. Sınıf Tarih Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 81

Tarım Devrimi’nin yerleşmeye etkilerinden biri de nüfus artışı olmuştur. Besin bulma kaygısının gitgide azalması, iş gücü ihtiyacının artması gibi nedenlerle Tarım Devrimi’nin yaşandığı bölgelerdeki insan sayısı hızla çoğalmıştır. Kalıcı yerleşik yaşama geçildikten sonra insanların taşınmaz mallar edinmeye başlaması da özel mülkiyet kavramının ortaya çıkmasına neden olmuştur.

Tarım Devrimi’nin geçmişten günümüze kadar çeşitli alanlarda birçok etkisi olmuştur. Bu süreç sonunda orta kuşakta yer alan Mezopotamya, Güneydoğu Asya ve Orta Amerika’daki Eski Çağ medeniyetlerinde yerleşik hayata geçilmiş ve yoğun nüfuslu şehirler kurulmuştur. Bu şehirlerde zamanla yöneticiler, din görevlileri, askerler, çiftçiler, tüccarlar gibi çeşitli sosyal sınıflar oluşmuş ve bu sınıflar arasındaki bütünlüğü sağlamak amacıyla devlet olgusunun temelleri atılmıştır.

Soru: Eski Çağda Tarım Devrimi’nin sosyal, ekonomik, siyasi ve kültürel açıdan neden olduğu değişimleri sıralayınız.

  • Cevap:

Değişimler:

  • Sosyal değişimler: Yerleşik hayata geçilmesiyle sosyal sınıflar oluşmuş, toplumlar yöneticiler, din görevlileri, askerler, çiftçiler ve tüccarlar gibi sınıflara ayrılmıştır.
  • Ekonomik değişimler: Tarımla birlikte üretim artmış, besin fazlası ticareti başlamış ve özel mülkiyet kavramı ortaya çıkmıştır.
  • Siyasi değişimler: Yoğun nüfuslu şehirlerin kurulmasıyla birlikte devlet yapıları ve yönetim sistemleri gelişmiş, toplumları yöneten organizasyonlar ortaya çıkmıştır.
  • Kültürel değişimler: Yerleşik yaşamın başlamasıyla birlikte mimari gelişmiş, tapınaklar ve anıtsal yapılar inşa edilmiş, sanat ve bilim gibi kültürel faaliyetler de artmıştır.

Soru: Verilen yönergeler doğrultusunda aşağıdaki etkinlikleri yapınız.

  • Cevap:

Soru: Tarım Devrimi’nin yerleşmeye ve ekonomik faaliyetlere etkileriyle ilgili öğrendiklerinizden yararlanarak soruları cevaplayınız.

  • Cevap:

Soru: Tarihsel akış şemasındaki boş bırakılan yerlere Tarım Devrimi’nin hangi yıllarda ve nerelerde gerçekleştiğini yazınız.

  • Cevap:

Soru: Farklı coğrafyalarda gerçekleşen Tarım Devrimi’nin ayırt edici özelliklerini yazınız.

  • Cevap: Tarım Devrimi, farklı coğrafyalarda bağımsız olarak başlamış ve coğrafi koşullar evcilleştirilen bitkileri etkilemiştir. Mezopotamya’da buğday, Asya’da pirinç, Orta Amerika’da mısır tarımı gelişmiştir. İklim, toprak ve kültür, tarımın gelişiminde belirleyici olmuştur.

9. Sınıf Meb Yayınları Tarih Ders Kitabı Sayfa 81 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2025 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
2
clap
1
happy
1
unlike
0
love
0
confused
0
sad
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!