Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
9. Sınıf Tarih Meb Yayınları

9. Sınıf Tarih Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 70

“9. Sınıf Tarih Ders Kitabı Cevapları Sayfa 70 Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

9. Sınıf Tarih Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 70

Soru: Verilen yönergeler doğrultusunda aşağıdaki etkinlikleri yapınız.

  • Cevap:

Soru: Metni ve görselleri inceleyerek soruları cevaplayınız.

İlk insanlar varlıklarını sürdürebilmek amacıyla önce akıllarını ve ellerini kullandı. O dönemde işlerini kaba taş aletlerle (Görsel 2.1) yapan bu insanlar, zamanla avcılık yapmak için ilkel araçlar tasarlamaya başladı. Ayrıca doğadan topladıkları besinleri de parçalara ayırarak tahılların ve meyvelerin tohumlarını çıkardı. Çıkarılan tohumların toprağa ekilmesi ve farklı ürünlerin hasat edilmesiyle Tarım Devrimi adı verilen bir süreç başladı. Tarım Devrimi’nin etkisiyle yerleşik hayata geçen insanlar alet kullanımıyla başlayan birikimlerini Anadolu’da ve çeşitli yerlerde kurdukları medeniyetlerle nesilden nesile aktardı. Basit aletlerin kullanılmasıyla başlayan ve günümüze kadar devam eden bu birikim sayesinde insanlık tarihinde birçok büyük devrim, icat ve yenilik (Görsel 2.2) gerçekleşti.

  • Cevap:

Soru: İnsanların ilk taş aletlerden akıllı telefonlara kadar tarih boyunca çeşitli aletler kullanabilmesi sizce hangi becerileri sayesinde mümkün olmuştur? Açıklayınız.

  • Cevap: İnsanlar, düşünme, problem çözme ve yaratıcı zekâ becerileri sayesinde aletler geliştirmiştir. Ayrıca, öğrenme ve deneyimlerini nesilden nesile aktarma yeteneği de bu süreçte önemli bir rol oynamıştır.

Soru: İnsanların alet kullanımıyla başlayan ve geçmişten günümüze gerçekleşen icat, devrim ve yeniliklere örnekler veriniz.

  • Cevap: Tarım Devrimi, Sanayi Devrimi ve Bilgisayar Teknolojisi gibi yenilikler, alet kullanımının getirdiği önemli dönüm noktalarıdır. Ayrıca, tekerleğin icadı ve elektrikli cihazların gelişimi de bu sürecin örneklerindendir.

Soru: Yerleşik hayatın görüldüğü ilk coğrafyalardan biri olan Anadolu’daki ilk yerleşim yerlerine örnekler veriniz.

  • Cevap: Anadolu’da yerleşik hayatın ilk görüldüğü yerlerden bazıları Çatalhöyük, Göbeklitepe ve Hacılar’dır. Bu yerleşimler, tarım ve yerleşik yaşamın başladığı önemli merkezlerdir.

Soru: Karikatürleri inceleyerek soruyu cevaplayınız.

  • Cevap:

Soru: Karikatürlerde anlatılanlar hangi çağa ait olabilir? Sizce o çağda insanların yaşam biçimi nasıldı ve toplumsal rollerin paylaşılmasında hangi özellikler belirleyiciydi? Arkadaşlarınızla tartışınız.

  • Cevap: Karikatürlerde anlatılanlar, Paleolitik Çağ veya Taş Devri dönemine ait olabilir. Bu çağda insanlar avcılık ve toplayıcılıkla yaşamlarını sürdürmekteydi. Toplumsal roller genellikle cinsiyete göre belirlenirdi; erkekler avlanırken kadınlar toplayıcılık ve yemek hazırlığıyla ilgilenirdi. Ancak, zamanla toplumsal roller değişmiş ve iş bölümü daha esnek hale gelmiştir.

9. Sınıf Meb Yayınları Tarih Ders Kitabı Sayfa 70 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2025 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
1
clap
0
happy
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!