9. Sınıf Tarih Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 53
“9. Sınıf Tarih Ders Kitabı Cevapları Sayfa 53 Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
9. Sınıf Tarih Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 53
Soru: Görsel ve açıklamalardan yararlanarak soruları cevaplayınız.
Eskiden kullanılan analog fotoğraf makineleri büyük ve ağır olduğu için bunların taşınması zordu. Bir fotoğraf çekmek uzun süre alırdı ve hareketli nesneleri net şekilde fotoğraflamak imkânsızdı. Ayrıca bunları kağıda aktarmak da zor ve zaman alıcıydı.
XX. yüzyılın ikinci yarısından itibaren gelişen dijital fotoğraf teknolojisi sayesinde anında görüntü elde edilmeye başlanmıştır. Özellikle son yıllarda akıllı telefonlardaki kameraların da gelişmesiyle dijital fotoğrafçılık daha da yaygınlaşmıştır.
- Cevap:
Soru: Verilen görsel ve açıklamaları karşılaştırdığınızda ne gibi farklılıklar görüyorsunuz?
- Cevap: Analog fotoğraf makineleri ağır olduğu için kullanımları zordu ancak günümüzdeki dijital makineler daha küçük ve hafif olduğundan, daha rahat taşınmakta ve daha yaygın kullanılmaktadır. Ayrıca analog fotoğraf makinelerinde fotoğraf çekmek ve baskıya aktarmak çok uzun zaman alırken günümüzde kullanılan dijital makinelerle anında ve daha net görüntüler elde edilebilmektedir.
Soru: Analog makinelerle çekilen fotoğrafların saklanması ile dijital yöntemlerle çekilen fotoğrafların saklanması arasında ne gibi farklar vardır? Açıklayınız.
- Cevap: Analog makinelerle çekilen fotoğraflar, baskıya aktarıldığı için somut biçimde çıkarılır ve kâğıda basılan bu fotoğraflar, fotoğraf albümleri gibi özel malzemelerle saklanırdı. Ancak günümüzde dijital yöntemlerle çekilen fotoğraflar, bilgisayar ortamında baskıya gerek duyulmadan USB, harici bellek gibi teknolojik yöntemlerle saklanmaktadır.
Soru: Tabloda verilen kavramların anlamlarını sınıf ortamında sözlüklerden ve genel ağ üzerinden araştırarak ilgili alanlara yazınız.
- Cevap:
Büyük veri: Hacmi çok büyük, hızla üretilen ve çeşitlilik gösteren dijital veri kümeleridir.
Doğuştan dijital veri: Dijital ortamda doğrudan oluşturulan ve sadece dijital ortamda bulunan verilerdir.
Sayısallaştırma: Fiziksel verilerin dijital ortama aktarılması sürecidir.
Uzak okuma: Büyük veri kümelerinden genel eğilimleri çıkarmak için metinlerin tamamını incelemeden yapılan analiz yöntemidir.
Veri analizi: Toplanan verileri inceleyerek anlamlı sonuçlar çıkarma işlemidir.
Veri madenciliği: Büyük veri kümelerinden anlamlı ve yararlı bilgileri bulup çıkarma sürecidir.
Yakın okuma: Metinlerin ayrıntılı ve derinlemesine analiz edilmesi yöntemidir.
Yapılandırılmış veri: Belirli bir düzen ve formata sahip, kolayca analiz edilebilen veri türüdür.
Yoğun veri: Büyük miktarda ve karmaşık yapıdaki veri kümeleridir, genellikle ileri analiz yöntemleri gerektirir.
9. Sınıf Meb Yayınları Tarih Ders Kitabı Sayfa 53 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.