9. Sınıf Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 158
“9. Sınıf Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü Ders Kitabı Cevapları Sayfa 158 Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
9. Sınıf Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 158
Soru: Aşağıdaki (35-39) açık uçlu soruları cevaplayınız.
35. Cemil Öğretmen, öğrencilerle sohbet ederken onlara soru sormuş ve onlardan bu sorularla ilgili görüşlerini almak istemiştir.
Cemil Öğretmen: Trafikte sergilenmesi gereken tutum ve davranışlarla ilgili neler düşünüyorsunuz? Bu konudaki görüşleriniz nelerdir?
Soru: Öğretmenin sorusuna ilişkin olarak öğrencilerin verebilecekleri cevapları aşağıda verilen alana yazınız.
- Cevap:
Ayşe: Sorunun cevabı, öğrencinin bilgi ve yorumlama kabiliyetine göre farklılık göstermektedir.
Alp: Sorunun cevabı, öğrencinin bilgi ve yorumlama kabiliyetine göre farklılık göstermektedir.
Nejla: Sorunun cevabı, öğrencinin bilgi ve yorumlama kabiliyetine göre farklılık göstermektedir.
Soru: Öğretmen, Ahmet ile Sevilay’ı tahtaya kaldırmış ve birine toplu taşıma araçlarında uyulması gereken kuralların diğerine de okul servislerinde uyulması gereken kuralların yazılı olduğu kartlar vermiştir. Daha sonra ellerindeki kâğıtta yazan kurallardan üçer tane söylemelerini istemiştir. Öğrencilerin söyleyebilecekleri kuralları aşağıda verilen kartların üzerine yazınız.
- Cevap:
Sevilay Toplu Taşıma Araçlarında Uyulması Gereken Kurallar:
1. Toplu taşıma aracı durakta veya kaldırımda beklenmeli, taşıt durmadan taşıta binilmeye ve taşıttan inilmeye çalışılmamalıdır.
2. Toplu taşıma aracına sırayla binilmelidir.
3. Ayakta veya otururken yolcu tarafından taşınan çanta vb. malzemelerin başkası rahatsız edilmemelidir.
Ahmet Okul Servislerinde Uyulması Gereken Kurallar:
1. Okul servis araçlarının arkasında “OKUL TAŞITI” yazısı bulundurulmalıdır.
2. Okul servis aracı olarak kullanılacak taşıtlarda öğrencilerin kolayca yetişebileceği camlar ve pencereler sabit olmalı, aracın iç düzenlemesinde demir aksam açıkta olmamalı, herhangi bir demir aksam varsa yaralanmaya sebebiyet vermeyecek yumuşak bir madde ile kaplanmalıdır. Engelli öğrenci ve çocukları taşıyacak servis araçları, Engelliler Hakkında Kanun ve bu Kanun’a dayalı çıkarılan ikincil mevzuata uygun olmalıdır.
3. Okul servis araçlarında Araçların İmal, Tadil ve Montajı Hakkında Yönetmelik ile Karayolları Trafik Yönetmeliği’nde belirtilen standart, nitelik ve sayıda araç, gereç ve malzemeler her an kullanılabilir durumda bulundurulmalıdır.
9. Sınıf Meb Yayınları Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü Ders Kitabı Sayfa 158 Cevapları ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.