Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
9. Sınıf Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü Ferman Yayınları

9. Sınıf Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü Ders Kitabı Cevapları Ferman Yayınları Sayfa 162

“9. Sınıf Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü Ders Kitabı Cevapları Sayfa 162 Ferman Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

9. Sınıf Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü Ders Kitabı Cevapları Ferman Yayınları Sayfa 162

Her araç, cins ya da grubu için geçerli olan sürücü belgesiyle sürülebilir. Bunlardan A1, F, G ve H sınıfı sürücü belgeleriyle sadece kendi sınıflarındaki araçlar kullanılabilir. Ancak A2 sınıfı sürücü belgesiyle A1; B sınıfı sürücü belgesiyle F; C sınıfı sürücü belgesiyle B ve F; D sınıfı sürücü belgesiyle C, B ve F; E sınıfı sürücü belgesiyle B, C ve F sınıfı sürücü belgeleriyle kullanılan araçlar da kullanılabilir.

B, C ve E sınıfı sürücü belgesi sahipleri araçlarına, yüklü ağırlığı 750 kg’ı geçmeyen hafif römork takıp kullanabilir. 750 kg’ın üstündeki römorkları kullanabilmeleri için uygulamalı sınavlardan geçmeleri ve bunun belgelerine işlenmiş olması gerekir. Uygulamalı sınavlar römork takılmış araçla yapılır. Araç sürmeyi öğrenmekte olan sürücü adaylarına da eğitim ve sınavda kullanmak üzere K sınıfı belge verilebilir.

Sürücü belgesinin, araç kullanan sürücünün yanında bulunması ve yetkililer tarafından istendiğinde gösterilmesi zorunludur. Peki, kara yolunda araç kullanmak isteyen her insan istediği sürücü belgesini alabilir mi?

Hayır, her isteyen sürücü belgesi alamaz. Sürücü belgesi almak isteyen kişilerin bazı özelliklere sahip olması gerekir. Bu özellikler şöyle sıralanabilir:

Sağlık durumu: Sürücü adaylarının beden ve ruh sağlığı, sürücülük yapmalarına engel durumlarının bulunmadığını sağlık raporuyla belgelendirmiş olmaları gerekir.
Öğrenim durumu: Sürücü belgesi almak için en az ilkokul düzeyinde eğitim almış olmak gerekir. En az yaş sınırı: Sürücü belgesinin cinsine göre yaş sınırları şöyledir:
M, A1 ve B1 sınıfı sürücü belgesi alacakların 16,
A2, B, BE, C1, C1E, F ve G sınıfı sürücü belgesi alacakların 18,
A sınıfı sürücü belgesi alacakların 20 (gücü 15 kilovatı aşan üç tekerlekli motosikletler için 21), F C, CE, D1 ve D1E sınıfı sürücü belgesi alacakların 21,
D, DE sınıfı sürücü belgesi alacakların 24.
Eğitimi ve sınav başarısı: Sürücü belgesi alacakların sürücü kursunu tamamlamış, sınavları başarmış, sürücü sertifikası almış olması gerekir.
Deneyimi: Yeni bir sürücü belgesi almak isteyenlerin sahip olmaları gereken önceki sürücü belgeleri şunlardır:
A sınıfı sürücü belgesi için en az 2 yıllık A2 sınıfı,
C1, C, D1 ve D sınıfı sürücü belgesi için en az B sınıfı,
BE sınıfı sürücü belgesi için B sınıfı,
CE sınıfı sürücü belgesi için C sınıfı,
C1E sınıfı sürücü belgesi için C1 sınıfı,
DE sınıfı sürücü belgesi için D sınıfı,
D1E sınıfı sürücü belgesi için D1 sınıfı
Hükümlü olmaması: Sürücü belgesi almak isteyen kişi hüküm giymemiş olmalıdır.
Aynı sınıf sürücü belgesinin bulunmaması ya da belgenin geri alınmamış olması: Daha önce verilmiş aynı sınıf sürücü belgesi olmamalı, sürücü belgesi süresiz olarak geri alınmamış olmalı ve geçici olarak geri alınmışsa bu süre dolmuş olmalıdır.
Sürücü belgesinin (Görsel 2.3.1) olması, trafik kurallarını iyi bilmesi ve kurallara uyması, trafik kazası olmaması için yeterli değildir. Yol hatasından, araçtaki teknik bir aksaklıktan, başka bir sürücünün hatasından vb. durumlardan dolayı kaza

  • CevapBu sayfada soru bulunmamaktadır.

9. Sınıf Ferman Yayınları Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü Ders Kitabı Sayfa 162 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2025 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!