Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA
9. Sınıf Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü Ferman Yayınları

9. Sınıf Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü Ders Kitabı Cevapları Ferman Yayınları Sayfa 129

“9. Sınıf Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü Ders Kitabı Cevapları Sayfa 129 Ferman Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

9. Sınıf Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü Ders Kitabı Cevapları Ferman Yayınları Sayfa 129

Toplumun bir parçası olan, geleceğimize yön verecek değerli öğrencilerimizde güvenli trafik hakkında farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz. Bu konuya dikkat çekmek için yürüttüğümüz çalışmalarla öğrencilerimiz aracılığıyla toplumumuza yatırım yaptığımızın bilincindeyiz. Bizlere teslim edilen ve yarınlarımızın sahipleri olan çocuklarımızın eğitimi bizim için ne kadar önemliyse onların can güvenliği de bir o kadar önemlidir. Toplumdaki her birey trafik kurallarına uymanın kendisinin ve başkalarının güvenliği için olmazsa olmaz olduğu bilinciyle hareket etmelidir. Kurallara uymak, insanın hem kendisine hem de topluma karşı bir yükümlülüğüdür.” dedi.

Her insan çevresi tarafından saygılı, dürüst, samimi, anlayışlı, adaletli, görgülü vb. özelliklere sahip olarak nitelendirilmeyi ister. Bu nitelikleri oluşturan temel faktör ise insanın çevresiyle kurduğu etkili ve sağlıklı iletişimdir. İletişim, duygu ve düşüncelerin konuşma, jest, mimik, yazı, resim gibi sembollerle paylaşımı ya da aktarımıdır. İletişimin başlıca ögeleri; gönderici (kaynak), alıcı (kaynak), mesaj (ileti) ve kanal (araç, yöntem)dır (Görsel 2.1.3).

Gönderici (kaynak), duygu, düşünce ve isteğini aktaran, sözü söyleyen, etkileyen kişi ya da topluluktur. Alıcı (kaynak), iletilenleri alan, algılayan veya mesajdan etkilenen kişi ya da topluluktur. Mesaj, göndericiden alıcıya iletilen ve alıcının davranışını etkileyen duygu, düşünce ya da istektir. Göndericiyle alıcı arasındaki iletinin gönderilme şekline de kanal adı verilir. Eğer alıcı mesaja yanıt veriyorsa bu durum dönüt (geri bildirim) olarak adlandırılır. Örneğin sınıfta ders anlatan öğretmen kaynak, öğrenciler alıcı, öğretmenin anlattıkları mesaj, sınıf ortamı kanaldır. Burada öğrencilerin öğretmenden neyi anladıklarını belirtmeleri geri bildirimdir. Bir başka anlatımla iletişim, mesaj alışverişi ve bilgi aktarımıdır.

İnsanın trafik ortamında da sorunsuz olabilmesini sağlayan niteliklerden biri, karşısındakilere etkili bir iletişim kurabilmesidir. Sürücüler karşıdakiyle sağlıklı iletişim kurmak yerine birbirlerine sert davranırlarsa (Görsel 2.1.4) istenmeyen sonuçlar ortaya çıkabilir. Sağlıklı bir iletişim becerisi kurabilmek için de öfke yönetimini öğrenmek ve uygulamak gerekir.

İletişim becerisi insanın yaşamını kolaylaştırır, geliştirir ve davranışlarının stressiz olmasını ya da stresini azaltmasını sağlar. Doğal olarak etkili ve başarılı bir iletişimin de belli koşulları vardır. Bunun için öncelikle karşıdaki kişiyle iş birliği yapılmalı, ses yumuşatılarak

  • CevapBu sayfada soru bulunmamaktadır.

9. Sınıf Ferman Yayınları Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü Ders Kitabı Sayfa 129 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

2025 Ders Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Bir yanıt yazın

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!