“9. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Cevapları Sayfa 89 Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

9. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 89

621 yılında gerçekleşen Birinci Akabe Biati’nde Hz. Peygamber Yes- riblilerden dinî konularda bireysel sözler almıştır. Bundan bir yıl sonra vuku bulan İkinci Akabe Biati’nde Hz. Peygamber’in Yesriblilerden aldığı sözler daha çok toplumsal konuları içerir ve Yesribli Müslümanlarla siyasi bir ortaklık kurulmasına yöneliktir. Bu ortaklığın; birbirine düşman olan Yesribli Arapların İslam paydasında birleşmesi, baskı altındaki Mekkeli Müslümanlar için sığınılacak bir yurt bulunması, tıkanma noktasına gelen tebliğ faaliyetleri için yepyeni bir imkânın doğması gibi önemli sonuçları olmuştur.

Kontrol Noktası

Soru: Aşağıdaki öğrenme günlüğünü üzerinde yazan ifadeler doğrultusunda doldurunuz.

  • Cevap:


HİCRET YOLCULUĞU

İslam’a davet sürecinde Peygamber Efendimiz ve Müslümanlar önceki peygamberler ve ümmetleri gibi çeşitli zorluklarla mücadele etmek durumunda kalmıştır. Mekkeli müşriklerin alay etmeyle başlayan tepkileri zamanla inananlara baskı ve eziyete dönüşmüş; ilk Müslümanlardan Yasir (ra) ve hanımı Sümeyye (ra) gördükleri işkence neticesinde şehit edilmişlerdi. Mekke’de din özgürlüğüne sahip olamayan Müslümanlar can güvenliğinden de yoksun olarak hayatlarını sürdürmeye çalışıyordu.

Soru: Mekke’deki Müslümanların içinde bulundukları durumdan nasıl kurtulabileceğine dair görüşlerinizi arkadaşlarınızla paylaşınız.

  • Cevap: Müslümanlar, can güvenliklerinin sağlandığı ve dinlerini özgürce yaşayabilecekleri bir yere hicret ederek bu durumdan kurtulabilirlerdi. Medinelilerin daveti ve koruma sözü, Medine’yi uygun bir yer hâline getirmiştir.

9. Sınıf Meb Yayınları Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Sayfa 89 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.