9. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 121
“9. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Cevapları Sayfa 121 Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
9. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 121
Senin yerine mihraba geçerse yüreği dayanmaz, ağlar.” dedi. Peygamber Efendimiz bir kez daha “Ebu Bekir’e söyleyin de namazı kıldırsın.” deyince ona haber verdiler. Bunu duyan Hz. Ebu Bekir, kendisinden istenen görevi Hz. Ömer’e havale etmek istedi. Ancak Hz. Ömer’in “Sen benden daha layıksın. Çünkü Resulullah sana haber gönderdi.” demesi üzerine Peygamberimizin isteğine uyup namazı kıldırdı.
Hz. Peygamber’in hastalığının ağır seyrettiği günlerde artık namazları Hz. Ebu Bekir kıldırıyordu. Bir gün Hz. Peygamber, kendisini biraz iyi hissedince amcası Abbas (ra) ve yeğeni Hz. Ali’nin yardımıyla öğle namazı için mescide geldi. Bunu fark eden Hz. Ebu Bekir, imameti ona bırakmak için geri çekilmeye yeltendi. Ancak Peygamberimiz, Ebu Bekir’e (ra) yerinde kalmasını işaret ederek onun sağ tarafına oturup cemaatle birlikte namazını kıldı.7
Etkinlik-1
Amaç: Sağlıklı yaşamla ilgili ilkeler çıkarabilmeYönerge: Aşağıdaki hadisleri inceleyiniz ve uygulama adımlarını takip ediniz.İki nimet vardır ki insanların çoğu (onları değerlendirme hususunda) aldanmıştır: Sağlık ve boş zaman.” (Buhari, “Rikâk”, 1)Gününü oruçla, gecesini ibadetle geçirdiğini söyleyen bir sahabisine Peygamber Efendimiz şöyle demiştir: “Böyle yapma. Bazen oruç tut bazen de tutma. Gece ibadet et ama uykunu da al. Çünkü vücudunun sende hakkı var, gözünün sende hakkı var...” (Buhari, “Savm”, 54)“Ey Allah’ın kulları! Tedavi olun çünkü Allah, birisi hariç her hastalığın şifasını yaratmıştır. O birisi ihtiyarlıktır.” (Tirmizi, “Tıb”, 2)“Bir yerde veba hastalığının olduğunu işitirseniz oraya girmeyin. Bulunduğunuz yerde de veba hastalığı varsa ondan kaçarak oradan çıkmayın.” (EbuDavud, “Cenâiz”, 6)“Uyuyacağınız zaman kandilleri söndürün. Kapıları kapatın. Su kaplarının ağızlarını bağlayın. Yiyecek ve içeceklerin üzerini örtün.” (Buhari, “Eşribe”, 22)“Her yedi günde bir saçını ve bedenini yıkayarak banyo yapması, Allah’ın bütün Müslümanlar üzerindeki bir hakkıdır.” (Müslim, “Cum’a”, 9)
- Bu hadislerden yararlanarak sağlıklı yaşamla ilgili ilkeler çıkarınız.
- Önce iki, sonra dört ve daha sonra sekiz kişilik gruplar oluşturup; çıkardığınız ilkeleri aşamalı olarak gruplarınızda paylaşınız.
- Grup olarak oluşturduğunuz listeyi sınıf arkadaşlarınızla paylaşınız.
- Cevap:
➡️Sağlığın ve boş zamanın değeri bilinmelidir.
➡️Yeterince uyunmalı, ibadet ve dinlenme arasında denge kurulmalıdır.
➡️Hastalanınca tedavi olunmalıdır.
➡️Bulaşıcı hastalıkların yayılmasını önleyici tedbirler alınmalıdır.
➡️Yiyecek ve içeceklerin üzeri kapatılarak temiz kalmaları sağlanmalıdır.
➡️Düzenli banyo yapılmalı, saç ve beden temizliğine dikkat edilmelidir.
➡️Uyumadan önce evde gerekli güvenlik önlemleri alınmalıdır.
Soru: Temizlikle sağlık arasında doğrudan bir ilişki bulunmaktadır.” çıkarımına katılıp katılmadığınızı işaretleyerek cevabınızın gerekçesini yazınız.
- Cevap:

9. Sınıf Meb Yayınları Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Sayfa 121 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.
Henüz yorum yok
Sorularını paylaş, diğer öğrencilerin yorumlarını oku. Yorumlar onaydan sonra yayınlanır.
Henüz yorum yok