9. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 190 Cevapları Meb Yayınları'na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

9. Sınıf Meb Yayınları Matematik Ders Kitabı Sayfa 190 Cevabı

72. √(√5 - 1) . (√5 + 1) işleminin sonucu aşağıdakilerden hangisidir? A) 1 B) 42 C) 4 D) 25 E) 2

  • Cevap: E

73. 2√x + 5√y = 16, 3√x - √y = 7 denklem sistemini sağlayan x 34X - 4y = 7 ve y gerçek sayılarının toplamı aşağıdakilerden hangisidir? A) 4 B) 5 C) 13 D) 17 E) 19

  • Cevap: C

74. a . x - (a + 2) . y = √500 denkleminin çözüm kümesi ÇK = {(√5,2√5)} olduğuna göre a gerçek sayısı aşağıdakilerden hangisidir? A) -14 B) -12 C) 0 D) 12 E) 14

  • Cevap: A

75. a ve b sıfırdan farklı gerçek sayılar olmak üzere 3a = 4b ise a + b / 2a - b oranı kaçtır? A) 1/2 B) 3/5 C) 5/8 D) 7/5 E) 9/4

  • Cevap: D

76. x/2 = 5 ve 3y - 4x = 21 ise xy değeri aşağıdakilerden hangisidir? A) 30 B) 45 C) 60 D) 75 E) 90

  • Cevap: E

77. a, b ve c sıfırdan farklı gerçek sayılar olmak üzere, 2a = 3b = 5c ise a + b / b + c oranı kaçtır?

  • Cevap: C

78. x/y = z/t = 2/3, 2x - z + 3k = 18 ve 2y + 3m = 20 ise t sayısı kaçtır? A) -7 B) -3 C) 10 D) 17 E) 27

  • Cevap: A

79. a/b = b/c = c/d = 1/4 ise d/a oranının değeri aşağıdakilerden hangisidir? A) 1/4 B) 4 C) 1/16 D) 1/64 E) 64

  • Cevap: E

80. Mehmet Bey, bahçesinden topladığı 40 kg cevizi, yaşları 4, 7 ve 9 olan üç çocuğuna yaşları ile doğru orantılı olacak şekilde paylaştırıyor. Buna göre en büyük çocuk kaç ceviz almıştır? A) 10 B) 14 C) 18 D) 22 E) 24

  • Cevap: C

81. Bir kurbandan 2/5 oranında kemikli et, 1/3 oranında ise kemiksiz et çıkmıştır. Bu kurbandan 20 kg kemiksiz et çıktığına göre kaç kg kemikli et çıkar? A) 30 B) 24 C) 20 D) 18 E) 15

  • Cevap: B

SORULARIN ÇÖZÜMLÜ CEVABI

9. Sınıf Meb Yayınları Matematik Ders Kitabı Sayfa 190 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.