9. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 186 Cevapları Meb Yayınları'na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

9. Sınıf Meb Yayınları Matematik Ders Kitabı Sayfa 186 Cevabı

25. | x-1 / 30| = 20172017 denklemini sağlayan x değerleri toplamı kaçtır?
A) 3
B) 2
C) 1
D) 0
E) -1

  • Cevap: B

26. |1 / 3-a | = 2 denklemini sağlayan a değerleri toplamı kaçtır?
A) -2
B) 0
C) 3
D) 4
E) 6

  • Cevap: E

27. 4x + |3x| - 21 = 0 denkleminin çözüm kümesi aşağıdakilerden hangisidir?
A) {3}
B) {21}
C) {3,21}
D) Ø
E) R

  • Cevap: A

28. a, b, A ∈ R olmak üzere A = |3a - 2b| olarak veriliyor. A nın en küçük değeri için 5a - 2b / b - a işleminin sonucu kaçtır?
A) -4
B) -2
C) 0
D) 2
E) 4

  • Cevap: E

29. x, y, z ∈ R+ olmak üzere 1/x < 1/y < 1/z ise | x - y | + | y - z | + | x - z| toplamı aşağıdakilerden hangisidir?
A) 2x - 2z
B) 2x - 2y
C) 2y - 2x
D) 2y - 2
E) 2z - 2x

  • Cevap: A

30. a ve b birer gerçek sayıdır. Buna göre l. |a . b| = | a | . | b| ll. |a . b| = |a . b| III. |ab|= |a|b IV. |a-b| = |b-a| ifadelerinin hangileri daima doğrudur?
A) I, III
B) I, III
C) I, IV
D) II, IV
E) I, II, IV

  • Cevap: C

31. m, n ∈ R olmak üzere |x - 3| < m eşitsizliğinin çözüm kümesi (-5, n) olduğuna göre m+n aşağıdakilerden hangisidir?
A) 2
B) 5
C) 9
D) 16
E) 19

  • Cevap: E

32. 1 ≤ |x - 4| < 3 eşitsizliğini sağlayan x tam sayılarının toplamı aşağıdakilerden hangisidir?
A) 16
B) 15
C) 14
D) 13
E) 12

  • Cevap: A

33. x, y ∈ R olmak üzere |x - 6| < 2 ve |y + 1| < 2x tür. Buna göre x + y nin en büyük tam sayı değeri kaçtır?
A) 18
B) 19
C) 20
D) 21
E) 22

  • Cevap: E

34. |x - 4 / x + 6| + 6 ≤ 0 eşitsizliğinin çözüm kümesi aşağıdakilerden hangisidir?
A) (6, ∞)
B) (-6, ∞)
C) (-∞, 6)
D) (-∞,- 6)
E) Ø

  • Cevap: E

35. ax - by = 11, (a + 1) . x + (b - 4) . y = 8 denklem sisteminin çözüm kümesi (3, -1) sıralı ikilisi olduğuna göre a + b toplamı kaçtır?
A) 3
B) 4
C) 5
D) 6
E) 7

  • Cevap: E

36. |4x - y + 3| + |x + y + 12| = 0 denklemini sağlayan x ve y değerlerinin çarpımı aşağıdakilerden hangisidir?
A) -9
B) -6
C) -3
D) 18
E) 27

  • Cevap: E

37. ax + 9y - 1 = 0, 4x + ay - 5 = 0 denklem sisteminin çözüm kümesi boş küme ise a gerçek sayısının negatif değeri aşağıdakilerden hangisidir?
A) -36
B) -6
C) -3
D) -2
E) -1

  • Cevap: B

SORULARIN ÇÖZÜMLÜ CEVABI

9. Sınıf Meb Yayınları Matematik Ders Kitabı Sayfa 186 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.