9. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 184 Cevapları Meb Yayınları'na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

9. Sınıf Meb Yayınları Matematik Ders Kitabı Sayfa 184 Cevabı

1. M ve N birer küme olmak üzere M = (-5, 4] ve N = [1, ∞) olarak veriliyor. Buna göre M - N kümesi aşağıdakilerden hangisidir? A) (-5, 1] B) (-5, 1) C) (-5, ~) D) (-5, 2) E) [-5, 2]

  • Cevap: B

2. (2x - 4) + 8 = 3 . (4x - 4) - 4 denkleminin gerçek sayılardaki çözüm kümesi aşağıdakilerden hangisidir? A) {0} B) { } C) R D) {4} E) {-4}

  • Cevap: C

3. 2 + 20 / 3 + 12 / x - 1 = 6 denklemini sağlayan x değeri aşağıdakilerden hangisidir? A) 4 B) 5 C) 6 D) 7 E) 8

  • Cevap: D

4. (x + 4 / x - 2) + (x - 5 / x +3) = (x + 4 / x - 2) + 3 / 4 denklemini sağlayan x değeri aşağıdakilerden hangisidir? A) 30 B) 28 C) 29 D) 27 E) 26

  • Cevap: C

5. M ve N birer doğal sayıdır. Yukarıdaki bölme işlemlerine göre M sayısı kaçtır? A) 32 B) 41 C) 56 D) 78 E) 99

  • Cevap: A

6. AB iki basamaklı doğal sayısının A+B toplamına bölümünde bölüm 4, kalan 3 olduğuna göre kaç farklı AB yazılabilir? A) 2 B) 3 C) 4 D) 5 E) 6

  • Cevap: C

7. Aşağıdaki sayılardan hangisi 2, 3 ve 4 ile tam bölünür? A) 145 B) 242 C) 366 D) 456 E) 632

  • Cevap: D

8. 23 basamaklı 4242...4 sayısının 9 ile bölümünden kalan kaçtır? A) 0 B) 1 C) 3 D) 4 E) 7

  • Cevap: E

9. Beş basamaklı 4x56y sayısının hem 3 hem de 5 ile bölümünden kalan 2 olduğuna göre x + y toplamı aşağıdakilerden hangisi olamaz? A) 2 B) 5 C) 8 D) 11 E) 15

  • Cevap: E

10. x4yz ve x7yz dört basamaklı birer doğal sayıdır. x4yz sayısının 11 ile bölümünden kalan 4 olduğuna göre x7yz sayısının 11 ile bölümünden kalan kaçtır? A) 4 B) 5 C) 7 D) 9 E) 11

  • Cevap: C

11. Bir A doğal sayısı 15 ile bölündüğünde bölüm x, kalan 9 dur. x doğal sayısının 4 ile bölümünden kalan 1 dir. Buna göre A doğal sayısının 12 ile bölümünden kalan kaçtır? A) 0 B) 3 C) 7 D) 9 E) 10

  • Cevap: A

12. 6 ya, 8 e ve 9 a bölündüğünde 4 kalanını veren en küçük iki basamaklı doğal sayı aşağıdakilerden hangisine tam olarak bölünür? A) 7 B) 13 C) 16 D) 19 E) 23

  • Cevap: D

13. Yaşar'ın 2 bilyesi daha olsaydı bilyeleri dörderli, beşerli ve altışarlı gruplara ayrılabilecekti. Buna göre Yaşar'ın bilyelerinin sayısı aşağıdakilerden hangisi olabilir? A) 120 B) 182 C) 238 D) 302 E) 404

  • Cevap: C

SORULARIN ÇÖZÜMLÜ CEVABI

9. Sınıf Meb Yayınları Matematik Ders Kitabı Sayfa 184 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.