![](/wp-content/uploads/2022/10/youtube-uygulama.gif)
9. Sınıf Meb Yayınları Matematik Ders Kitabı Sayfa 125 Cevabı
![](/wp-content/uploads/2023/02/9-sinif-meb-yayinlari-matematik-ders-kitabi-sayfa-125-cevabi.jpeg)
![](/wp-content/uploads/2022/10/kitap-uygulama.gif)
9. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 125 Cevapları Meb Yayınları’na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
9. Sınıf Meb Yayınları Matematik Ders Kitabı Sayfa 125 Cevabı
ÖRNEK 33
a e R olmak üzere |a2 + 7| = 56 denkleminin çözüm kümesini bulunuz.
ÇÖZÜM
Her a e R için a2 + 7 > 0 olacağından |a2 + 7| = a2 + 7 olur. a2 + 7 = 56 ( a2 = 49 ( a = 7 veya a = -7 olur.
Bu durumda ÇK = {-7, 7} olur.
ÖRNEK 34
x, y e R olmak üzere |—3x + 18| + |-2y + 6| = 0 denklemini sağlayan x ve y değerlerinin toplamını bulunuz.
ÇÖZÜM
|—3x + 18| + |—2y + 6| = 0 denklemi |0| + |0| = 0 dışında herhangi bir durumda sağlanamayacağından…
ÖRNEK 35
A, x e R olmak üzere A = |x — 7| + |2x — 8| olarak veriliyor. A nın alabileceği en küçük değeri bulunuz.
ÇÖZÜM
Verilen örnekte mutlak değerler içerisinde aynı değişkenler kullanıldığı için içlerini aynı anda 0 yapan x değeri bulunamaz. Bundan dolayı ayrı ayrı 0 a eşitlenip bulunan her bir x değeri verilen denklemde tekrar yerine yazılır.
ÖRNEK 36
x e R olmak üzere |2x — 9| = — 4x + 3 denkleminin çözüm kümesini bulunuz.
ÇÖZÜM
Bir değişken hem mutlak değerin içinde hem de dışında kullanılmışsa bulunan değerler, ilk denklemde yerine yazılarak değerlerin denklemi sağlayıp sağlamadığı kontrol edilir.
- Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktadır.
9. Sınıf Meb Yayınları Matematik Ders Kitabı Sayfa 125 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.