9. Sınıf Matematik Hazırlık Ders Kitabı Cevapları Sayfa 99
9. Sınıf Matematik Hazırlık Ders Kitabı Sayfa 99 Cevapları Meb Yayınları'na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
9. Sınıf Matematik Hazırlık Ders Kitabı Cevapları Sayfa 99
1. x ve y pozitif tam sayılardır. -x = '2 = z olduğuna göre z nin en büyük değeri için x+y+z toplamı kaçtır? A) 5 B) 6 C) 8 D) 9 E) 10
- Cevap: E
2. Değeri -5 olan bir kesrin payına 3 ekleyip paydasından 5 çıkarıldığında kesrin değeri 2 katına çıkıyor. Bu kesrin paydası ile payı arasındaki fark kaçtır? A) 4 B) 6 C) 7 D) 8 E) 9
- Cevap: B
3. a = (-1)4 5 ve b = ( 2 -1 )1 0 ise -a değeri kaçtır? A) 16 B) 20 C) 32 D) 48 E) 64
- Cevap: E
4. 2a = x ve 3 a = y i se 72 a nın x ve y cinsinden değeri nedir? A) x•y2 B) x2•y C) x3•y2 D) x3•y4 E) x4•y4
- Cevap: C
5. a ve b doğal sayılardır. a + b = 17 olduğuna göre a b işleminin alabileceği en büyük değer ile en küçük değerin farkı kaçtır? A) 72 B) 62 C) 60 D) 48 E) 36
- Cevap: A
6. a ve b doğal sayılardır. (a + 1)(2b - 1) = 23 olduğuna göre a + b toplamının alacağı en küçük değer kaçtır? A) 17 B) 15 C) 13 D) 12 E) 11
- Cevap: D
7. Aşağıdaki sıralamalardan hangisi yanlıştır? A) 5 <v/29 < 6 B) 4 < /14 < 5 C) 3 < /15 < 4 D) 2 < /6 < 3 E) 3 <4X7 < 5
- Cevap: B
8. 24 000...0 sayısının pozitif tam bölen sayısı 108 olduğuna göre n kaçtır? A) 1 B) 2 C) 3 D) 4 E) 5
- Cevap: E
9. 4 < x < 1 7 olmak üzere 6 ile aralarında asal olan x tam sayılarının toplamı kaçtır? A) 31 B) 36 C) 37 D) 38 E) 39
- Cevap: B
10. 3x-1 = 9 olduğuna göre 9x-1 i n değeri kaçtır? A) 3 B) 9 C) 27 D) 81 E) 243
- Cevap: D
9. Sınıf Meb Yayınları Matematik Hazırlık Ders Kitabı Sayfa 99 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.
😃 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
Henüz yorum yok
Sorularını paylaş, diğer öğrencilerin yorumlarını oku. Yorumlar onaydan sonra yayınlanır.
Henüz yorum yok