9. Sınıf Matematik Hazırlık Ders Kitabı Sayfa 98 Cevapları Meb Yayınları'na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

9. Sınıf Matematik Hazırlık Ders Kitabı Cevapları Sayfa 98


11. ... işleminin sonucu kaçtır?
  • Cevap: B

12. a , b,c e N a + b + c = 13 olduğuna göre a b c çarpma işleminin alabileceği en büyük değer kaçtır? A) 60 B) 70 C) 80 D) 90 E) 100
  • Cevap: C

13. Ardışık 5 tek doğal sayının toplamı 145 tir. Buna göre bu sayıların en büyüğü ile en küçüğünün toplamı kaçtır? A) 56 B) 57 C) 58 D) 59 E) 60
  • Cevap: C

14. 2016 sayısının asal olmayan tam sayı bölenlerinin sayısı kaçtır? A) 17 B) 33 C) 36 D) 69 E) 72
  • Cevap: D

15. ... işleminin sonucu kaçtır?
  • Cevap: E

16. ... işleminin sonucu kaçtır?
  • Cevap: A

17. Asal bölenlerinin toplamı 10 olan pozitif bir tam sayının asal bölenlerinin çarpımı, kaç farklı değer alabilir? A) 1 B) 2 C) 3 D) 4 E) 5
  • Cevap: B

18. ... olduğuna göre x değeri kaçtır? A) 10 B) 8 C) 6 D) 4 E) 3
  • Cevap: A

19. ... sayılarının a x + 2 ’ b x + 3 ’ c x y küçükten büyüğe sıralaması aşağıdakilerden hangisidir? A) a<b<c B) a<c<b C) b<c<a D) b<a<c E) c<a<b
  • Cevap: E

20. x ve y birer pozitif tam sayıdır. 60x = y2 eşitliğinde x+y toplamının alabileceği en küçük değer aşağıdakilerden hangisidir? A) 15 B) 30 C) 45 D) 60 E) 120
  • Cevap: C

9. Sınıf Meb Yayınları Matematik Hazırlık Ders Kitabı Sayfa 98 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.