9. Sınıf Matematik Hazırlık Ders Kitabı Cevapları Sayfa 79
9. Sınıf Matematik Hazırlık Ders Kitabı Sayfa 79 Cevapları Meb Yayınları'na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
9. Sınıf Matematik Hazırlık Ders Kitabı Cevapları Sayfa 79
1. a = 326, b = 167 , c = 813 ise a, b, c sayılarının doğru sıralaması aşağıdakilerden hangisidir? A) a>c>b B) b>c>a C) b>a>c D) c>a>b E) c>b>a
- Cevap: D
2. 3x + 2y = • 3 x+1 + 3 • 2y+1 ifadesinin a cinsinden değeri nedir? A) a B) 2a C) 3a D) 6a E) 12a
- Cevap: D
3. ... ifadesinin değeri kaçtır?
- Cevap: E
4. 2a = 18 3b = 28 5c = 50 veriliyor. a, b, c sayılarının doğru sıralaması aşağıdakilerden hangisidir? A) a>b>c B) a>c>b C) b>c>a D) c>a>b E) c>b>a
- Cevap: A
5. 2a = x 3b = y veriliyor. xb • ya = 67 ise a • b kaçtır? A) 3 B) 4 C) 6 D) 7 E) 9
- Cevap: D
6. Aşağıda verilen ifadelerden kaç tanesi daima doğrudur? • (-1 )2a = 1 • 2a • 2b = 2a+b • 32•23 = 66 • 52 + 25 = 77 • 3x + 3y = 3x+y A) 1 B) 2 C) 3 D) 4 E) 5
- Cevap: A
7. 2a = 5 , 5 b = 7, 7c = 1 2 olmak üzere -3 ifadesinin değeri kaçtır? A) 1 B) 2 C) 4 D) 5 E) 7
- Cevap: C
8. a, b e N + olmak üzere a + b = 5 için ab ifadesinin alabileceği en büyük değer ve en küçük değer toplamı kaçtır? A) 7 B) 8 C) 9 D) 10 E) 12
- Cevap: D
9. 3x = a, 2x = b veriliyor. Buna göre 162x in a ve b türünden ifadesi nedir? A) a2b2 B) a3b2 C) a4b D) a4b2 E) ab4
- Cevap: C
10. 163 sayısının %25 i aşağıdakilerden hangisi olamaz? A) 210 B) 45 C) 322 D) 512 E) 1024
- Cevap: D
9. Sınıf Meb Yayınları Matematik Hazırlık Ders Kitabı Sayfa 79 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.
😃 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
Henüz yorum yok
Sorularını paylaş, diğer öğrencilerin yorumlarını oku. Yorumlar onaydan sonra yayınlanır.
Henüz yorum yok