9. Sınıf Matematik Hazırlık Ders Kitabı Sayfa 72 Cevapları Meb Yayınları'na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

9. Sınıf Matematik Hazırlık Ders Kitabı Cevapları Sayfa 72


1. 525 sayısı 255 sayısının kaç katıdır?
  • Cevap: 515

2. x sıfırdan farklı bir gerçek sayı olmak üzere (-x4 )3 • ( x -2 )-1 • ( -(-x) 4 )3 işleminin x cinsinden sonucunu bulunuz.
  • Cevap: x26

3. Haftalık bir derginin çıktığı ilk haftadan itibaren her yeni sayı için tirajı, bir önceki sayının tirajının üç katı olmuştur. İlk 5 haftada toplam 24 200 adet satışı yapılan bu derginin 1. sayısı kaç adet satmıştır?
  • Cevap: 200

4. 25a.16b sayısının sondan 20 basamağı sıfır olduğuna göre a+b toplamının en küçük değerini bulunuz.
  • Cevap: 15

5. 2 3 4 5 =216 olduğuna göre a'nın kaç olduğunu bulunuz.
  • Cevap: 6

6. Bir ABC üçgeninde [AB] = [BC], |AB| = 83 birim, |BC| = x4 birim ve A(ABC) = 2562 birimkare olduğuna göre x in değerini bulunuz.
  • Cevap: 4

7. 22003 + 2 2005 + 22007 22001 + 2 2003 + 22005 işleminin sonucunu bulunuz.
  • Cevap: 2

8. xm = x • x • x •... • x mta ne X(m) = (X + X + X+ ... + X)2 tane 33 xm ve x(m) ifadeleri yukarıdaki gibi tanımlanıyor. Buna göre -3 ifadesinin değerini bulunuz.
  • Cevap: 1/3

9. Sınıf Meb Yayınları Matematik Hazırlık Ders Kitabı Sayfa 72 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.