9. Sınıf Matematik Hazırlık Ders Kitabı Sayfa 54 Cevapları Meb Yayınları'na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

9. Sınıf Matematik Hazırlık Ders Kitabı Cevapları Sayfa 54


11. a, b, c farklı birer asal sayı olmak üzere (a + b) c = 64 eşitliği veriliyor. a + b + c toplamı kaç olur? A) 4 B) 7 C) 9 D) 10 E) 18
  • Cevap: D

12. A = 913 • 762 • 1058 sayısının asal çarpanlarının en büyüğü ile en küçüğü arasındaki fark kaçtır? A) 8 B) 9 C) 10 D) 11 E) 17
  • Cevap: E

13. x, y, z tam sayı olmak üzere —4— = z için aşağıdakilerden hangisi doğrudur? A) x tek ise z çifttir. B) x tek ise z çifttir. C) x ve y çifttir. D) x ve y tektir. E) z tek, y çifttir.
  • Cevap: D

14. Rakamları farklı üç basamaklı dört pozitif tam sayının toplamı 430 olduğuna göre bu sayıların en büyüğü en çok kaçtır? A) 124 B) 128 C) 129 D) 132 E) 138
  • Cevap: A

15. 9! sayısının pozitif tam sayı bölen sayısı kaçtır? A) 160 B) 180 C) 270 D) 320 E) 380
  • Cevap: A

16. 120 m yüksekliğe çıkıldığında hava sıcaklığının 1C° azaldığı varsayılsın. Buna göre yükseklik farkı 4800 m olan iki noktadan birinde hava sıcaklığı 6C° olduğuna göre diğer nokta da hava sıcaklığı kaç C° olabilir? A) + 46 C° B) + 44 C° C) + 42 C° D) - 34 C° E) - 36 C°
  • Cevap: D

17. a pozitif bir tam sayı olmak üzere 4a • 27 sayısının pozitif tam bölen sayısı 60 olduğuna göre a kaçtır? A) 2 B) 3 C) 5 D) 6 E) 7
  • Cevap: E

18. x • y < 0, y • z > 0, x3 • y2 < 0 olduğuna göre x, y, z tam sayılarının işaretleri sırasıyla nedir? A) +, +, - B) +, +, + C) -, -, - D) -, +, - E) -, +, +
  • Cevap: E

19. -15 -14- ...-2-1 + 1 +2 + ••• + 17 işleminin sonucu kaçtır? A) 22 B) 33 C) 35 D) 46 E) 48
  • Cevap: B

20. Geçerli durumlar için bir pozitif doğal sayının birler basamağındaki rakamı 4, onlar basamağındaki rakamı 5 artırıyor ve binler basamağındaki rakamı 1 azaltıyor. Sayının değeri, son durumda nasıl değişmiştir? A) 46 artmıştır. B) 46 azalmıştır. C) 946 artmıştır. D) 946 azalmıştır. E) Değişmemiştir.
  • Cevap: D

9. Sınıf Meb Yayınları Matematik Hazırlık Ders Kitabı Sayfa 54 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.