9. Sınıf Matematik Hazırlık Ders Kitabı Sayfa 53 Cevapları Meb Yayınları'na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

9. Sınıf Matematik Hazırlık Ders Kitabı Cevapları Sayfa 53


1. x, y, z pozitif tam sayılardır. x • y = 13 ve y • z = 17 ise x - y - z kaça eşittir? A) -5 B) -4 C) 4 D) 7 E) 8
  • Cevap: A

2. a ve b birer tam sayı olmak üzere 16 < a + b < 28 ve a + b = 4 olduğuna göre a-b farkı en çok kaçtır? A) 8 B) 12 C) 14 D) 15 E) 18
  • Cevap: B

3. -2 -3 + 2 • (-4) - 5 • (-2) • 2 + 10 : (-2) işleminin sonucu aşağıdakilerden hangisidir? A) -38 B) -12 C) -2 D) 2 E) 12
  • Cevap: D

4. a, b, c pozitif tam sayılar ve a $ b + 2 = c olduğuna göre aşağıdakilerden hangisi kesinlikle doğrudur? A) a çift sayıdır. B) b çift sayıdır. C) c çift sayıdır. D) a ve b çift sayılardır. E) a veya b çift sayıdır.
  • Cevap: E

5. a ve b pozitif tam sayılar olmak üzere 2a + 3b = 27 koşulunu sağlayan kaç tane b değeri bulunur? A) 9 B) 4 C) 3 D) 2 E) 1
  • Cevap: B

6. x < y < 0 olduğuna göre aşağıdakilerden hangisi daima pozitiftir?
  • Cevap: C

7. Aşağıdakilerden hangisi bir çift sayıdır? A) 511+25 B) 53 • 113 + 10! C) 94-83 D) 9!-7!+ 2 E) 314 • 8!+710
  • Cevap: D

8. x, y, z pozitif tam sayılardır. x • y = 4 ve x • z = 9 olduğuna göre x + y - z ifadesinin değeri kaçtır? A) -5 B) -4 C) -3 D) -2 E) 1
  • Cevap: B

9. a, b, c birbirinden farklı pozitif tam sayılar olmak üzere 3a + 4b + 2c = 63 olduğuna göre b nin alabileceği en büyük değer kaçtır? A) 10 B) 11 C) 14 D) 24 E) 35
  • Cevap: C

10. a > b > c olmak üzere a, b, c asal rakamlarını kullanarak kaç tane üç basamaklı abc sayısı yazılabilir? A) 4 B) 5 C) 6 D) 7 E) 10
  • Cevap: A

9. Sınıf Meb Yayınları Matematik Hazırlık Ders Kitabı Sayfa 53 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.