9. Sınıf Matematik Hazırlık Ders Kitabı Sayfa 44 Cevapları Meb Yayınları'na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

9. Sınıf Matematik Hazırlık Ders Kitabı Cevapları Sayfa 44


1. x, y, z tam sayı ve x < y < z olmak üzere aşağıdaki ifadelerden hangisi pozitiftir?
  • Cevap: D

2 . x2 • y < 0 ve y4 • z 3 > 0 ve x • z5 < 0 i s e x, y, z tam sayılarının işaretlerini bulunuz.
  • Cevap: (-,-,+)

3. Bir kimyasal madde -11 oC sıcaklıkta iken soğutulmaya başlanıyor. Bu kimyasal maddenin 6 saat boyunca her saat sonunda sıcaklığı 6oC azaltılıyor. Buna göre 6. saatin sonunda bu kimyasal maddenin sıcaklığının kaç derece olduğunu bulunuz.
  • Cevap: -47 oC

4. 40 soruluk bir sınavda doğru cevaplanan her bir soru için 5 puan verilmekte, yanlış cevaplanan her bir soru için 2 puan silinmektedir. Bengü’nün bu sınavdan 17 doğrusu ve 10 boşu olduğuna göre Bengü sınavda kaç puan almıştır?
  • Cevap: 59

5. Bir madenci, yerin 1100 metre altında kömür çıkarırken 400 metre yukarıdaki toplanma alanına çıkıyor. Buna göre madencinin son durumda bulunduğu yeri gösteren tam sayı kaçtır?
  • Cevap: -700

6. Ardışık 4 tane doğal sayının toplamı, bu sayıların en küçüğünün 6 katına eşittir. Bu sayıların en büyüğü kaçtır?
  • Cevap: 6

7. a çift, b tek doğal sayılar olmak üzere aşağıdakilerden hangileri kesinlikle tektir?
  • Cevap: II-III-IV

8. 2 • | -5 | - 3 • | -4 | -5 • | -2 | + 4 • | -3 işleminin sonucunu bulunuz.
  • Cevap: -1

9. 2 < x < 5 olduğuna göre |x-2| + |x| + |x-5| ifadesinin eşitini bulunuz.
  • Cevap: x + 3

10. |a + 2| + |b-3| = 0 olduğuna göre | a - b | ifadesinin değerini bulunuz.
  • Cevap: 5

9. Sınıf Meb Yayınları Matematik Hazırlık Ders Kitabı Sayfa 44 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.