9. Sınıf Matematik Hazırlık Ders Kitabı Sayfa 32 Cevapları Meb Yayınları'na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

9. Sınıf Matematik Hazırlık Ders Kitabı Cevapları Sayfa 32


10. Yukarıda 5 çubuklu bir abaküs verilmiştir. Elimizde çok sayıda bulunan halkalar abaküsteki çubuklara A dan başlanarak ABCDEDCBAB... şeklinde takılıyor. Bu sıra ile çubuklara halka takma işlemine devam ediliyor.
  • Cevap:
a) 1299. halka ile 1453. halka sıra ile hangi çubuklara takılmıştır?
→ CE b) 2017. halka takıldığında A çubuğunda kaç halka birikmiş olur?
→ 253
11. Yandaki trafik lambasında kırmızı ışık 80 saniye, sarı ışık 5 saniye, yeşil ışık 30 saniye süre ile kırmızı, sarı, yeşil, sarı, kırmızı, sarı. şeklinde yanmaktadır. Bu lamba gün içinde 8.00 ile 24.00 saatleri arasında 16 saat boyunca çalışmaktadır.
  • Cevap:
a) Bir gün içinde yeşil ışık, toplam kaç dakika yanmıştır?
→ 240 b) Bir gün içinde kırmızı ışık, toplam kaç dakika yanmıştır?
→ 640 c) Bir gün içinde sarı ışık, toplam kaç defa yanmıştır?
→ 960
12. abc üç basamaklı bir sayıdır. a b c - a cb = 6 3 koşulunu sağlayan rakamları farklı kaç tane abc sayısı yazılabilir? A) 18 B) 22 C) 24 D) 27 E) 30
  • Cevap: B

13. ab iki basamaklı sayısının rakamları yer değiştirdiğinde sayı 36 büyüyor. a < b < c için kaç tane abc üç basamaklı sayısı yazılabilir? A) 6 B) 7 C) 8 D) 9 E) 10
  • Cevap: E

14. Yandaki bölme işleminde abc üç basamaklı sayı ve k doğal 3k+1 sayıdır. abc'nin en büyük değeri kaçtır? A) 164 B) 233 C) 304 D) 341 E) 452
  • Cevap: D

15. abc üç basamaklı sayısı ile xy iki basamaklı sayısının çarpımında a ile c 2 arttırılır ve b 3 azaltılır ise çarpım 4128 büyüdüğüne göre xy kaçtır? A) 12 B) 16 C) 24 D) 32 E) 34
  • Cevap: C

16. Yandaki çarpma işleminin sonucu kaçtır? A) 5796 B) 5896 C) 5586 D) 5596 E) 5886
  • Cevap: A

17. abc ve cba üç basamaklı sayılardır. abc - cba = 297 eşitliğini sağlayan kaç tane abc sayısı vardır? A) 42 B) 50 C) 60 D) 70 E) 80
  • Cevap: C

9. Sınıf Meb Yayınları Matematik Hazırlık Ders Kitabı Sayfa 32 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.