9. Sınıf Matematik Hazırlık Ders Kitabı Cevapları Sayfa 31
9. Sınıf Matematik Hazırlık Ders Kitabı Sayfa 31 Cevapları Meb Yayınları'na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
9. Sınıf Matematik Hazırlık Ders Kitabı Cevapları Sayfa 31
1. x ve y iki basamaklı doğal sayılardır. x + y = 30 olduğuna göre x in alabileceği değerler toplamı kaçtır? A) 150 B) 165 C) 175 D) 210 E) 240
- Cevap: B
2. x ve y doğal sayılardır. x + 3y = 30 olduğuna göre x in alacağı değerler toplamı kaçtır? A) 165 B) 180 C) 210 D) 240 E) 360
- Cevap: A
3. (45 + 47 + 49 + ...+ 99) + 1 ifadesinin sonucu kaçtır? A) 1881 B) 1920 C) 1923 D) 2017 E) 2018
- Cevap: D
4. (80 + 84 + 88 +...+ 120) - 29 ifadesinin sonucu kaçtır? A) 1071 B) 1299 C) 1453 D) 1920 E) 1923
- Cevap: A
5. a ve b doğal sayılardır. 4a + 5b = 120 olduğuna göre a nın alabileceği değerler toplamı kaçtır? A) 75 B) 100 D) 120 C) 105 E) 150
- Cevap: C
6. a, b, c farklı rakamlardır. 3a + 4b - 5c ifadesinin alabileceği en büyük değer ile en küçük değerin farkı kaçtır? A) 15 B) 18 C) 53 D) 102 E) 103
- Cevap: D
7. a ve b pozitif tam sayılardır. Yandaki bölme işlemine göre kaç tane a sayısı vardır? A) 8 B) 9 C) 10 D) 11 E) 12
- Cevap: B
8. xyz üç basamaklı, ab iki basamaklı sayılardır. Yandaki bölme işlemine göre k doğal sayısının alabileceği değerler toplamı 66 ise en küçük ab sayısı kaçtır? A) 10 B) 11 C) 12 D) 13 E) 14
- Cevap: C
9. Yandaki çarpma işleminde ab iki basamaklı sayıdır. II numaralı satırda kaydırma hatası yapıldığından sonuç yanlış bulunmuştur. İşlemin doğru sonucu kaçtır? A) 1035 B) 1135 C) 1245 D) 1325 E) 1335
- Cevap: A
9. Sınıf Meb Yayınları Matematik Hazırlık Ders Kitabı Sayfa 31 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.
😃 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
Henüz yorum yok
Sorularını paylaş, diğer öğrencilerin yorumlarını oku. Yorumlar onaydan sonra yayınlanır.
Henüz yorum yok