9. Sınıf Matematik Hazırlık Ders Kitabı Cevapları Sayfa 26
9. Sınıf Matematik Hazırlık Ders Kitabı Sayfa 26 Cevapları Meb Yayınları'na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
9. Sınıf Matematik Hazırlık Ders Kitabı Cevapları Sayfa 26
1. 16 + 1 7 + 1 8 + ... + 64 toplamının sonucunu bulunuz.
- Cevap: 1960
2. A = 1 • 2 + 2 • 3 + 3 • 4 + ... + 40 • 4 1 toplamında ikinci çarpanlar birer artırılırsa sonucun kaç arttığını bulunuz.
- Cevap: 820
3. 2 + 4 + 6 + . .. + x = 420 olduğuna göre x in kaç olduğunu bulunuz.
- Cevap: 40
4. 1 5 + 20 + 25 + . . . + x = 375 olduğuna göre x in kaç olduğunu bulunuz.
- Cevap: 60
5. 10111213...9899 sayısında baştan 105. rakamın kaç olduğunu bulunuz.
- Cevap: 6
6. a , b e N ve 2 a + 5b = 7 0 olduğuna göre a'nın alabileceği değerler toplamını bulunuz.
- Cevap: 140
7. 1223334444...999999999 sayısında kaç rakam kullanıldığını bulunuz.
- Cevap: 45
8. Şekildeki I. satırda sayılar bir kurala göre dizilmiştir. II. satırdaki sayılar arasında da aynı kural olduğuna göre x in kaç olduğunu bulunuz.
- Cevap: 36
9. Tablodaki sayılar bir kurala göre yerleştirilmiştir. Bu kurala göre x, y, z sayıları için x + z - y değerini bulunuz.
- Cevap: 138
9. Sınıf Meb Yayınları Matematik Hazırlık Ders Kitabı Sayfa 26 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.
😃 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
Henüz yorum yok
Sorularını paylaş, diğer öğrencilerin yorumlarını oku. Yorumlar onaydan sonra yayınlanır.
Henüz yorum yok