9. Sınıf Matematik Hazırlık Ders Kitabı Sayfa 204 Cevapları Meb Yayınları'na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz. 9. Sınıf Matematik Hazırlık Ders Kitabı Cevapları Sayfa 204 11. Aysun’un yaşının Dilek’in yaşına oranı 7/4 tür. Aysun, Dilek’in yaşı
9. Sınıf Matematik Hazırlık Ders Kitabı Sayfa 204 Cevapları Meb Yayınları'na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
9. Sınıf Matematik Hazırlık Ders Kitabı Cevapları Sayfa 204
11. Aysun’un yaşının Dilek’in yaşına oranı 7/4 tür. Aysun, Dilek’in yaşındayken ikisinin yaşları toplamı 40 olduğuna göre Aysun’un bugünkü yaşı kaçtır?
A) 55
B) 56
C) 57
D) 60
E) 61
Cevap: B
12. A musluğu boş havuzu 16 saatte dolduruyor. B musluğu B havuzu kendi seviyesine kadar 24 saatte boşaltıyor. Havuz boş iken ikisi birlikte açıldığında havuz kaç saatte dolar?
A) 18
B) 20
C) 21
D) 22
E) 23
Cevap: B
13. Bir adam doğrusal bir yol boyunca hep 10 adım ileri, 3 adım geri atarak ilerliyor. Her adımı eşit boyda olan bu adam toplam 185 adım attığında kaç adım ilerlemiş olur?
A) 100
B) 101
C) 102
D) 103
E) 104
Cevap: B
14. ... çarpımının sonucu kaçtır?
A) 6
B) 12
C) 16
D) 24
E) 32
Cevap: A
15. I. a ile c ters orantılıdır.
II. b ile d ters orantılıdır.
III. b ile c ters orantılıdır.
a ile b sayıları doğru orantılı, c ile d sayıları ters orantılı ve a ile d sayıları doğru orantılı olduğuna göre yukarıdakilerden hangisi veya hangileri doğrudur?
A) Yalnız I
B) Yalnız II
C) Yalnız III
D) I ve III
E) II ve III
Cevap: E
16. x2 - x + 1 = 0 olduğuna göre x4 aşağıda- kilerden hangisine eşittir?
A) -x
B) 1 - x
C) 1
D) -1
E) x - 1
Cevap: A
17. x sayısı 8, y sayısı 6 ve z sayısı 15 ile doğru orantılı olduğuna göre x, y, z sayıları sırası ile hangi sayılarla ters orantılıdır?
A) 15, 20, 8
B) 12, 15, 20
C) 20, 12, 15
D) 8, 15, 12
E) 6, 12, 15
Cevap: A
18. x2-6x=5 olduğuna göre x2+25/x2 ifadesinin değeri kaçtır?
A) 26
D) 46
B) 36
C) 41
E) 50
Cevap: D
19. ax + 4y = 10 6x + b y = 2 0 denklem sisteminin çözüm kümesinin sonsuz elemanlı olması için a ve b nin alacağı değerler çarpımı kaçtır?
A) 6
B) 8
D) 16
C) 12
E) 24
Cevap: E
20. Bir diş fırçalama süresi boyunca açık bırakılan musluktan kişi başına ortalama 2,5 litre su israf olmaktadır. 1 ton suyun ortalama 6 TL olduğu ülkemizde lise düzeyinde öğrenim gören 4 milyon 500 bin öğrenci, günde iki kez diş fırçaladıkları süre boyunca muslukları kapalı tutarak bir yılda kaç milyon TL tasarruf yapmış olurlar? (1 ton = 1000 litre ve 1 yıl 360 gün olacak.)
A) 48,6
B) 46
C) 45
D) 42
E) 36
Cevap: A
9. Sınıf Meb Yayınları Matematik Hazırlık Ders Kitabı Sayfa 204 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.
Henüz yorum yok
Sorularını paylaş, diğer öğrencilerin yorumlarını oku. Tam liste ayrı pencerede açılır.
Henüz yorum yok