9. Sınıf Matematik Hazırlık Ders Kitabı Sayfa 203 Cevapları Meb Yayınları'na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

9. Sınıf Matematik Hazırlık Ders Kitabı Cevapları Sayfa 203


1. Boş havuzu özdeş 4 musluk birlikte 16 saatte dolduruyor. Musluklardan 2 si kapatılır ve diğerlerinin kapasitesi de %60 azaltılırsa aynı havuz kaç saatte dolar? A) 80 B) 75 C) 70 D) 65 E) 60
  • Cevap: A

2. 300 sayfalık bir kitabı numaralandırmak için kaç rakam kullanılmıştır? A) 780 B) 783 C) 786 D) 789 E) 792
  • Cevap: E

3. Düzgün altıgen şeklindeki yandaki yarış pistinin A noktasından iki araç v ve 2v hızları ile aynı anda oklar yönünde harekete başlar. İki aracın ilk karşılaşmaları C noktasında olduğuna göre 2017. karşılaşmaları hangi noktada olur? A) A B) B C) C D) D E) E
  • Cevap: C

4. Boş bir havuzu A musluğu 4 saatte, B musluğu 8 saatte doldurmaktadır. İki musluk birlikte açıldıktan 3 saat sonra havuzun dolması ve taşmaması için B musluğu kaç dakika önce kapatılmalıdır? A) 15 B) 30 C) 45 D) 60 E) 90
  • Cevap: D

5. Bir çiftliğe 40 kuzu ile bu kuzulara 30 gün yetecek kadar yem bırakılıyor. 12 gün sonra çiftlikteki 20 kuzu satılırsa yem toplam kaç günde bitmiştir? A) 36 B) 42 C) 48 D) 54 E) 60
  • Cevap: C

6. Boş bir havuzu %40 lık tuzlu su akıtan musluk 8 saatte, %60 lık tuzlu su akıtan musluk 12 saatte doldurabiliyor. Havuzdaki suyun tuz oranı % kaç olur? A) 42 B) 45 C) 48 D) 52 E) 55
  • Cevap: C

7. Bir üçgenin iç açıları ölçüleri 4, 5, 8 sayıları ile orantılı ise dış açıları ölçüleri sıra ile hangi sayılarla orantılıdır? A) 9, 13, 12 B) 13, 12, 9 C) 13, 9, 12 D) 9, 11, 12 E) 9, 12, 13
  • Cevap: B

8. Ahmet’in çalışma hızı Veli’nin çalışma hızının yarısı, Can’ın çalışma hızının ise 5 katıdır. Üçünün birlikte 40 dakikada yaptığı işi Veli tek başına kaç dakikada yapar? A) 64 B) 72 C) 96 D) 144 E) 320
  • Cevap: A

9. Bir baba ile çocuğunun yaşları toplamı 30 dur. Çocuk şimdiki yaşının 4 katına geldiğinde yaşları oranı 4/3 olacağına göre çocuğun bugünkü yaşı kaçtır? A) 6 B) 7 C) 9 D) 10 E) 11
  • Cevap: C

10. Tuz oranı %10 olan 400 gram tuz-su karışımının 4 ü dökülerek yerine karışımdan dökülen miktar kadar tuz eklenirse son durumda karışımın tuz yüzdesi kaç olur? A) 21 B) 25 C) 29,5 D) 30,5 E) 32,5
  • Cevap: E

9. Sınıf Meb Yayınları Matematik Hazırlık Ders Kitabı Sayfa 203 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.