9. Sınıf Matematik Hazırlık Ders Kitabı Cevapları Sayfa 202
9. Sınıf Matematik Hazırlık Ders Kitabı Sayfa 202 Cevapları Meb Yayınları'na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
9. Sınıf Matematik Hazırlık Ders Kitabı Cevapları Sayfa 202
11. ... olduğuna göre a+b oranı kaçtır? A) 5 B) 8 C) 9 D) 11 E) 14
- Cevap: C
12. işleminin sonucu kaçtır? A) 1 B) 2 C) 3 D) 4 E) 5
- Cevap: A
13. Bir bidonun 2/7 si su ile doludur. Bidona içindeki suyun 3/5i kadar daha su eklenirse bidonun kaçta kaçı boş kalır?
- Cevap: D
14. Bir babanın yaşı üçer yıl arayla doğmuş 4 çocuğunun yaşları toplamının 2 katıdır. 4 yıl sonra babanın yaşı, en küçük çocuğun yaşının 7 katının 15 fazlasına eşit olacağına göre babanın bugünkü yaşı kaçtır? A) 62 B) 60 C) 58 D) 54 E) 50
- Cevap: B
15. Bir öğrenci, bir romanın önce %30 unu sonra %40 ını okuyor. Bir hafta sonra da romanın kalan kısmının %40 ını okuyor. Geriye romanın 54 sayfası kalıyor ise bu kitap kaç sayfadır? A) 500 B) 465 C) 360 D) 300 E) 280
- Cevap: D
16. Alkol oranı %20 olan 300 gram alkol-su karışımı ile alkol oranı %30 olan 500 gram alkol-su karışımı karıştırılıyor. Son durumda karışım oranını %20 ye düşürmek için karışıma kaç gram su eklenmelidir? A) 100 B) 150 C) 200 D) 250 E) 300
- Cevap: D
17. x yılında doğmuş olan Ayşe’nin y yılından 4 yıl sonraki yaşı nedir? A) x + y + 4 B) x - y + 4 C) y - x + 4 D) y + 4 E) x + 3
- Cevap: C
18. Tuz oranı %15 olan musluk bir depoyu 6 saatte dolduruyor. Tuz oranı %35 olan başka bir musluk, depoyu tek başına 4 saatte dolduruyor. Depo boş iken bu iki musluk aynı anda açılıyor. Depo dolduğunda depodaki karışımın tuz yüzdesi kaç olur? A) 26 B) 27 C) 28 D) 29 E) 30
- Cevap: B
19. Özdeş 3 musluk üçer saat arayla açıldığında boş havuz 18 saatte doluyor. Bu musluklardan ikisi aynı anda açılırsa boş havuz kaç saatte dolar? A) 22 B) 22,5 C) 23 D) 24 E) 30
- Cevap: B
20. 23 kişilik bir kuyrukta Ayşe, baştan (2n - 3) üncü ve sondan (3n + 2) nci sırada olduğuna göre n kaçtır? A) 4 B) 5 C) 6 D) 7 E) 8
- Cevap: B
9. Sınıf Meb Yayınları Matematik Hazırlık Ders Kitabı Sayfa 202 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.
😃 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
Henüz yorum yok
Sorularını paylaş, diğer öğrencilerin yorumlarını oku. Yorumlar onaydan sonra yayınlanır.
Henüz yorum yok