9. Sınıf Matematik Hazırlık Ders Kitabı Sayfa 201 Cevapları Meb Yayınları'na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

9. Sınıf Matematik Hazırlık Ders Kitabı Cevapları Sayfa 201


1. Bir sınavdaki soruların %30 u Türkçe, %30’u matematik, %20 si fen ve kalanı sosyal alanlarındandır. Bu sınava giren bir öğrenci; Türkçe, matematik, fen ve sosyal sorularının sıra ile %80, %60, %50 ve %75 ini doğru cevapladığına göre bütün soruların % kaçını doğru cevaplamıştır? A) 64 B) 67 C) 70 D) 72 E) 75
  • Cevap: B

2. Bir kitabın sayfalarını numaralandırmak için 252 adet rakam kullanıldığına göre bu kitap kaç sayfadır? A) 119 B) 120 C) 121 D) 122 E) 123
  • Cevap: B

3. Aynı yol üzerinde sıra ile bulunan A, B, C, D şehirleri arasındaki mesafelerden bazıları yandaki tabloda verilmiştir. Örneğin A ile D arası 200 km, C ile D arası y km dir. Komşu iki şehir arası en az 60 km olduğuna göre kaç (x, y) tam sayı ikilisi yazılır? A) 18 B) 20 C) 21 D) 40 E) 120
  • Cevap: C

4. Fatih; 25 kuruş, 50 kuruş ve 1 liralık paralardan kumbarasına 1. gün birer adet, 2. gün ikişer adet, 3. gün üçer adet ... şeklinde para atarsa Fatih, 16. günün sonunda toplam kaç lira biriktirmiş olur? A) 234,5 B) 238 C) 245 D) 476 E) 868
  • Cevap: B

5. 2017 • 2011-2019 • 2009 işleminin sonucu kaçtır? A) -32 B) -16 C) 16 D) 32 E) 25
  • Cevap: C

6. İki kardeşin bugünkü yaşları oranı 2/5tir. Küçük olan, büyük kardeşin bugünkü yaşına geldiğinde büyük olan 24 yaşında olacaktır. Bu kardeşlerin 2 yıl önceki yaşları toplamı kaçtır? A) 15 B) 17 C) 19 D) 21 E) 23
  • Cevap: B

7. Etiket fiyatı %100 kârlı yazılan bir maldan % kaç indirim yapılırsa %20 kâr elde edilir? A) 20 B) 25 C) 30 D) 35 E) 40
  • Cevap: E

8. Bir yarış pistinde aynı anda aynı noktadan yarışa başlayan üç koşucudan birincisi, yarışı ikinciden 60 m, üçüncüden 120 m önde bitiriyor. İkinci, yarışı bitirdiğinde üçüncünün 80 m yolu kaldığına göre yarış pistinin uzunluğu kaç metredir? (Koşucuların hızları sabittir.) A) 120 B) 180 C) 240 D) 360 E) 480
  • Cevap: C

9. ... denkleminde a nın değeri kaçtır? A) 6 B) 9 C) 12 D) 15 E) 16
  • Cevap: A

10. ... denkleminde x oranı aşağıdakilerden hangisidir? A) 3 B) 2 C) 1 D) -1 E) -2
  • Cevap: E

9. Sınıf Meb Yayınları Matematik Hazırlık Ders Kitabı Sayfa 201 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.